Q MAGAZINE informeaza: Iarna a plecat din tara, dar au venit suvoaiele. Mai multe judete sunt afectate de inundatii (Autor: Ion Iorga)
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a lansat o avertizare pentru locuitorii din 10 judete ale tarii, fata de topirea brusca a zapezilor.

MAI MULTE JUDETE SUB APA

Astfel, in ultimele 24 de ore, au fost afectate 33 de localitati, din 10 judete (n.r. Giurgiu, Gorj, Teleorman, Dolj, Harghita, Calarasi, Dambovita, Olt, Arad si Valcea), din cauza inundatiilor care au avariat gospodariile oamenilor. In total, suvoaiele au pus stapanire peste 31 de case, 209 curti, 95 de anexe gospodaresti, 689 de fantani, un pod, 31 de podete, 714 hectare de teren arabil, 388 hectare de teren-pasune si 563,5 hectare de padure. Totodata, din cauza apei adunate pe carosabil, doua drumuri nationale, sapte drumuri judetene si sase drumuri comunale au fost restrictionate traficului rutier.

SANSE DE IMBUNATATIRE

Situatia s-a imbunatatit vineri (n.r. 9 martie) dimineata, asa cum ne informeaza si IGSU, dar inca sunt probleme in tara.
- Conform datelor primite din teren in aceasta dimineata, se inregistreaza situatii de urgenta la nivelul a 23 de localitati din 7 judete (Giurgiu, Teleorman, Dolj, Calarasi, Dambovita, Olt si Arad). Pompierii militari intervin la aceasta ora in sprijinul cetatenilor si administratiei publice locale, pentru evacuarea apei infiltrata in gospodarii, decolmatarea fantanilor, suprainaltarea indiguirilor de protectie si inlaturarea urmarilor inundatiilor, se arata intr-un comunicat de presa.

SITUATIA GRAVA DIN TELEORMAN

Momentan, judetul cu cele mai mari probleme este Teleorman, unde deja au fost preluate 5 persoane pentru a fi adapostite, iar 30 de animale au fost salvate din calea apei. Comuna Draganesti -Vlasca, din judetul Teleorman este, in continuare, cea mai afectata de topirea zapezilor.