Un barbat de 60 de ani cu antecedente penale i-a amenintat pe medicii si asistentele sectiei TBC a Spitalului de Pneumoftiziologie ca ii va taia cu cutitul.
Potrivit Ziarul de Iasi, Vasile Simionica a fost eliberat din penitenciar in luna septembrie 2017, dupa ce a executat complet o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru tentativa de omor.
In tinerete, omul a suferit de TBC fiind internat la Spitalul de Pneumologie. A vrut sa se interneze si in data de 20 februarie, dupa ce primise un bilet de trimitere pentru o viroza.
Era in stare avansatade ebrietate si, de asemenea, scapat pe el. A aratat paznicului biletul de trimitere insa, normal, acesta nu a stiut ca documentul nu justifica internarea la noi. Cand i-am spus ca nu il putem interna, a inceput sa tipe si sa injure medicii. La un moment dat, a amenintat ca scoate cutitul din buzunar si ii taie pe toti, a declaratun cadru medical, care a vrut sa isi pastreze anonimatul.
In timpul scandalului, asistentele s-au baricadat intr-o camera in timp ce un brancardier si paznicul au reusit sa il scoata pe agresor din spital. Politistii nu l-au mai gasit pe Simionica la fata locului, dar continua cercetarile.