Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarea saptamana. Meteorologii ofera minimile, maximele si fenomenele meteo din toare regiunile tarii, in intervalul 22-28 ianuarie. In Bucuresti a cazut prima zapada, spre bucuria copiilor si disperarea soferilor. De altfel, pe mai multe artere din Capitala s-a depus strat de zapada si se circula in conditii de iarna. Si cum elevii si prescolarii s-au intors de o saptamana la scoala, traficul este unul de cosmar in Bucuresti.

BANAT:
In perioada 22-25 ianuarie temperaturile vor fi in scadere, apropiindu-se de mediile multianuale, cu valori diurne de 2-4 grade si nocturne de -4 pana la -2 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta se estimeaza o crestere a temperaturilor peste limitele climatologice ale ultimei decade de ianuarie.Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere si in intervalul 21-22 ianuarie.

CRISANA:
Intre 22 si 24 ianuarie va fi o perioada cu temperaturi in scadere, din nou apropiate de cele normale pentru perioada din an, cu o medie regionala a valorilor diurne de 1-3 grade si a celor nocturne de -6 pana la -4 grade. Estimarile pentru ultimele zile ale intervalului de referinta indica o incalzire a vremii, din nou cu valori peste norma. Probabilitatea pentru precipitatii va fi din nou ridicata in perioada 21-23 ianuarie.

TRANSILVANIA:
In 22 ianuarie valorile termice, in crestere semnificativa, se vor situa in general peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 2-7 grade si ale minimelor de -6 pana la 0 grade. Va urma o perioada mai rece in 23-24 ianuarie cand vor fi valori medii diurne in jurul a 0 grade si nocturne de -7 pana la -5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta sunt estimate temperaturi din nou in crestere. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata si intre 21 si 23 ianuarie.

MARAMURES:
Va urma o perioada mai rece intre 22-24 ianuarie cand vor fi valori medii diurne in jurul a 0 grade si nocturne de -7pana la -5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta sunt estimate temperaturi din nou in crestere.Probabilitatea pentru precipitatii -predominant ninsoare, dar trecator si lapovita sau ploaie- se va mentine relativ ridicata in perioada 16-22 ianuarie.

MOLDOVA:
In 22 ianuarie vor fi maxime de 2-6 grade si minime de -5pana la 1 grad, mediat pe regiune. Va urma un interval scurt (23-24 ianuarie) de vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 0…2 grade si ale celor nocturne de -7pana la -3 grade, iar pentru ultimele zile estimarile prognostice indica din nou o crestere a temperaturilor peste norma caracteristica. Probabilitatea pentru precipitatii va creste in zilele de 21 si 22 ianuarie.
DOBROGEA:
In 22 ianuarie vor fi maxime de 4-8 grade si minime de -2 pana la 5 grade, mediat pe regiune. Dupa un interval scurt (23-24 ianuarie) cu o vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 2-4 grade si ale celor nocturne de -4 pana la -2 grade, estimarile prognostice indica din nou o crestere a temperaturilor peste norma caracteristica ultimei decade de ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii va creste in zilele de 22 si 23 ianuarie.

MUNTENIA:
In 22 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste normalul perioadei, cu maxime de 4-8 grade si minime de -3 pana la 2 grade, in medie. Ulterior, intre 23 si 25 ianuarie va fi o perioada cu temperaturi in scadere, mai apropiate de cele climatologic specifice, cu o medie regionala a valorilor diurne de 1-3 grade si a celor nocturne de -6 pana la -3 grade. Estimarile pentru ultimele zile ale intervalului de referinta indica o incalzire a vremii, din nou cu valori peste normal. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 21-23 ianuarie.

OLTENIA:
Temperaturile vor creste semnificativ, iar pana spre sfarsitul perioadei de referinta se vor situa in general peste normele climatologic specifice perioadei. Vor fi medii ale maximelor de 2-6 grade si ale minimelor de -4 pana la 0 grade, valori mai mici fiind posibile in perioada 24-25 ianuarie.Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 21-23 ianuarie.

LA MUNTE:
Desi vor fi variatii de la o zi la alta, temperaturile se vor situa in general peste cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale maximelor de -2 pana la 2 grade si ale minimelor de -7 pana la -3 grade, valori mai mici fiind posibile in perioada 23-24 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in perioada 21-23 ianuarie.