www.libertatea.ro informeaza: Profesorul de religie filmat in timp ce s-ar fi masturbat in fata elevilor de la o scoala din Copsa Mica unde preda nu a facut gesturi obscene, ci sufera de o boala incurabila in zona inghinala. Din cauza bolii, preotul Adrian Circa are dureri si mancarimi groaznice in zona respectiva si s-a scarpinat, nemaiputandu-se stapani.
Explicatia a fost data de catre purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.
Acesta a declarat pentru Libertatea ca parintele Adrian Circa nu a facut niciun gest obsecen, ci, fiind operat pentru o boala incurabila si avand dureri si mancarimi puternice inn zona inghinala, nu s-a putut stapani si s-a scarpinat. De asemenea, Arhiepiscopia Sibiului arata, intr-un comunicat, ca in urma cu 10 ani profesorul Ioan Adrian Circa a suferit o intervenție chirurgicala cauzata de o problema maligna care a provocat, in timpul orei de curs, starea de disconfort urmata de un gest necontrolat in zona inghinala.
Sursa citata mai precizeaza ca gestul profesorului de religie a fost interpretat gresit si tendentios, ca act obscen si provocator.
Mitropolia Ardealului a informat, intr-un comunicat de presa, ca profesorul de istorie si religie Circa Ioan Adrian de la Liceul Tehnologic Nicolae Teclu din localitatea Copsa Mica, judetul Sibiu, acuzat de un comportament indecent in timpul orei de curs, a solicitat incetarea activitatii prin demisie din functia de profesor, incepand cu data de 19 ianuarie 2018, pentru a nu afecta imaginea scolii si programul educational.