www.digi24.ro informeaza: In Hong Kong pot fi vazute unele dintre cele mai luxoase cladiri din lume. Insa la antipodul bulei imobiliare se afla imaginea sordida a locuintelor sociale, unde saracii traiesc in unitati subdivizate putin mai mari decat un sicriu, scrie The Guardian.
Potrivit cifrelor oficiale ale Departamentului de Recensamant si Statistica din China, in 2015 aproximativ 200.000 de persoane locuiau in 88.000 de unitati subdivizate, cunoscut in argoul sectorului imobiliar si ca apartamente-sicriu. 200 de dolari costa chiria pe luna pentru acest tip de locuinta.
Fotograful Benny Lam a documentat, intr-un fotoreportaj tulburator, conditiile sufocante in care sunt obligati de imprejurari sa-si duca traiul aceste comunitati ascunse din statistica saraciei.
Hong Kong este unul dintre orasele cu cea mai mare densitate a populatiei din lume, cu aproape 7.000 de locuitori pe kilometru patrat. Aceasta situatie mentine o continua criza de spatiu. Nici cetatenii instariti sau chiar magnatii nu se pot bucura de un spatiu mai mare in locuintele lo.
Intr-un astfel de mediu restrictiv, dezvoltatorii cauta sa rezolve problema spatiului prin inaltimile aiuritoare ale blocurilor, ca sa poata compacta un numar cat mai mare de apartamente, facand din peisajul urban o veritabila padure de beton.
Cat priveste preturile locuintelor, in 2015, un apartamente de 40 de metri patrati costa in medie 750.000 de dolari, iar un apartament de 75 de metri patrati fusese vandut la suma record de 3,2 milioane de dolari.