Pe site-ul Asociatiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN) au aparut 3 stiri despre aparitii luminoase misterioase pe cerul Romaniei.

Aparitie luminoasa misterioasa de Craciun

Un obiect neidentificat a fost vazut, timp de circa 2 minute, pe cerul Romaniei, in noaptea de luni 25.12.2017 spre marti 26.12, au relatat agentiile de stiri. Postul Digi24 a prezentat imagini trimise de doi telespectatori, unul din Vrancea si unul din Bihor. Aparitia a fost vazuta si de la Snagov. Lumina misterioasa a fost vizibila si din tari precum Rusia, Austria, Polonia, Bulgaria, Ungaria, sau Grecia. Zeci de oameni au fotografiat si filmat fenomenul. Marius Ioan Piso, presedinte - director executiv al Agentiei Spatiale Romane, a declarat ca radarele nu l-au detectat. Initial ufologii europeni au suspectat ca ar fi vorba de o racheta chineza tip Marsul cel Lung C2, dar in dupa-amiaza zilei de 26 decembrie deja era clar ca fusese o racheta intercontinentala ICBM RS-12 Topol, lansata de rusi, de la Kapustin Yar, iar spectacolul a fost provocat de irizatiile unor nori de un tip special.

Delta Dunarii

In seara de 3 octombrie 2017, un grup de pasionati de pescuit, aflati in Delta Dunarii, au fost martori, timp de cateva zeci de minute, la un fenomen luminos, din care au inregistrat cateva cadre care pot fi urmarite pe youtube. Alaturi o captura din film - luminile sunt in spatele unui card de pasari. Interesant este ca, in aceeasi seara, un fenomen asemanator a fost filmat si in Odessa. Aparitia seamana cu cea dintr-un film asemanator, facut in Delta acum mai bine de 10 ani. Luminile erau independente, intrucat nu pastrau riguros formatia, dar ramaneau grupate. Este putin probabil sa fi fost lampioane chinezesti, deoarece acestea nu stau zeci de minute, aproximativ in acelasi loc.

Sabaoani, Neamt

Pe 31 august 2017, ora 22.25, doamna C.M. a vazut de la domiciliul ei, din Sabaoani, jud.Neamt, timp de mai putin de un minut, spre nord, o formatiune de lumini roz, in forma literei C cu deschiderea in jos si spre est. Aparitia se deplasa mai repede decat vedem un avion noaptea pe cer si la inaltimea la care vedem de obicei avioanele. Modul de disparitie a fost brusc. Ea a reusit sa faca 4 fotografii cu un aparat foto nicon coolpix p900 pe zoom X 80. Atasam alaturi doua dintre acestea. La observatie a mai asistat un copil minor. In discutiile pe marginea imaginilor, s-a evocat posibilitatea ca imaginile sa reprezinte luminitele care inconjoara obiectivul unei camere de supraveghere. Nu s-a identificat insa tipul de camera, in plus, acceptarea acestei variante ar pune in discutie sinceritatea martorei.

Sursa: asfanufo.ro