LIBERTATEA informeaza: HOROSCOP 2018. Afla cum vei sta cu dragostea, banii, cariera si sanatatea in noul an! Astrologul Libertatii, Elena Bunescu, iti spune cum iti va merge in dragoste si in cariera, dar si cum vei sta cu sanatatea si cu banii in noul an! Citeste previziunile complete.

BERBEC

DRAGOSTE: Va trebui sa fii foarte atent la ce iti ofera viata in acest domeniu, pe care nu vei reusi sa il controlezi deloc in 2018. Se anunta evenimente importante, de destin, pe care le poti strica, daca te vei lasa in voia propriilor frustrari si vei actiona pe baza acestora. Ar trebui sa tii cont de faptul ca vei fi in postura celui care ofera, nu a celui care primeste, intregul an urmator.
CARIERA: Acesta este, de departe, cel mai solicitant domeniu in noul an, dar si in anii urmatori. Deocamdata, pana in august 2018 inclusiv - asadar, pana la sfarsitul verii -, va trebui sa fii ceva mai prudent, pentru ca riscul de compromitere a imaginii este extrem de ridicat. Ai sanse sa ajungi acolo unde meriti sa fii, dar numai daca muncesti foarte mult si dai dovada de seriozitate si daruire.
SANATATE: Singurul risc notabil, in acest domeniu, vine de la tine, de la propriile exagerari. Placerile de orice fel pot deveni sursa de dezechilibre, inclusiv nervoase. Exista insa si o veste buna: vei avea parte de mai multa stabilitate in domeniile importante, iar asta poate duce la o redresare a starii de sanatate.
BANI: Situatia financiara se poate imbunatati, temporar, datorita cresterii veniturilor partenerului sau asociatilor, care vor imparti beneficiile cu tine. Exista insa si riscul unui partaj - acesta iti poate aduce un spor, dar va fi unul de scurta durata si cu un pret prea mare. Ar trebui evitata orice forma de lacomie, pentru ca te poate conduce la decizii proaste.

TAUR

DRAGOSTE: Noul an aduce o destul de mare diversitate de evenimente in acest domeniu, de la o posibila casatorie la un divort dureros sau o impacare binevenita. Intri intr-o etapa de schimbari profunde si vei avea nevoie de multa stabilitate, mai ales de cea pe care ti-o poate oferi o situatie familiala armonioasa.
CARIERA: Culegi roadele sau tragi ponoasele pe parcursul intregului 2018, in functie de alegerile pe care le-ai facut in ultimii ani. Exista pericolul sa te asociezi cu cine nu trebuie, intr-un proiect despre care stii ca este riscant, si sa pierzi multe cand va veni scadenta. Orice pas inainte vine cu un risc, pana in august, si de aceea ar fi bine sa evaluezi corect tot ce faci. Gandeste-te de doua, chiar de trei ori inainte sa iei o decizie.
SANATATE: Pana in primavara vei avea timp sa corectezi ceea ce ai descoperit in ultimii ani ca nu merge cum trebuie, sa faci tratamentele recomandate si sa-ti schimbi modul de viata, daca starea de sanatate o impune. In urmatorii ani nu vei mai avea aceasta ocazie. Cel mai solicitat domeniu va fi cel psihic, cu tot ce decurge de aici.
BANI: Ai scapat de limitari, dar ai ramas si fara economii, care s-au dus pe plata unor obligatii apasatoare. De acum inainte, trebuie sa construiesti alte cai de castig, pas cu pas, cu multa rabdare si avand mare grija sa nu te situezi cumva la limita legii sau, mai rau, in afara ei.

GEMENI

DRAGOSTE: Ai trecut peste numeroase incercari si ai invatat multe in ultimii ani. In 2018 va trebui sa pui in practica toate aceste invataminte si sa iti construiesti, pe baza lor, relatiile pe care le doresti. Vor mai exista momente tulburi, dar vor fi mult mai scurte si de o intensitate mult mai scazuta decat cele prin care ai trecut pana acum.
CARIERA: Ti se ofera sansa unei colaborari care, desi pare de scurta durata, poate duce, prin relatiile pe care ti le faci acum, la un parteneriat de durata sau la o ramificare a oportunitatilor, in viitor. Beneficiezi de aceasta sansa pana la sfarsitul primaverii si apoi, din nou, la toamna. Peste vara, acesta usa se inchide si ar fi bine sa n-o fortezi. Ocaziile vin singure spre tine, este suficient sa le vezi potentialul si sa fii gata sa le exploatezi.
SANATATE: Ai ocazia de a rezolva o serie de probleme de sanatate mai vechi sau nou aparute. Trebuie sa te feresti, pe tot parcursul anului, de frig, de umezeala si de stres exagerat, fiindca acestea sunt principalele pericole la adresa sanatatii tale. Mai poate avea efecte negative asupra echilibrului tau general si atmosfera apasatoare, in anumite momente, de la locul de munca.
BANI: Acesta este domeniul care va trece prin cele mai multe transformari in noul an. In primul rand, pana in august, sunt posibile suparari provocate de pierderile unuia dintre parteneri - iar pierderea partenerului poate insemna si o pierdere financiara, desigur. Insa cea mai importanta tendinta, valabila cativa ani de acum incolo, este de limitare a veniturilor, lucru care va face dificila orice incercare de economisire. Este indicat sa te feresti de banii altora - ca e vorba de imprumut, ca e vorba de administrarea lor - pana la sfarsitul verii.

RAC

DRAGOSTE: Multe se pot implini si la fel de multe se pot desface in 2018 si in anii ce urmeaza, pentru ca acest domeniu se va dinamiza mult. Pana in august exista pericolul unor decizii eronate, legate de cuplu, pe baza unor impresii inselatoare. Relatia se va intari sau se va destrama, in functie de alegerile facute.
CARIERA: Te eliberezi de un stimulent foarte puternic, care te-a impins in fata, cu sau fara voia ta. Doar pana la primavara va mai exista aceasta presiune, apoi va trebui sa treci in revista ce ai reusit sa realizezi, sa gestionezi cu atentie pasii pe care ii mai ai de facut si sa dai coerenta parcursului tau profesional. Se pot ivi ocazii de a fructifica o pasiune care sa devina, in timp, meserie sau o noua ocupatie.
SANATATE: In 2018 - cat mai la inceput, ar fi indicat! - iti inventariezi starea de sanatate, pentru a vedea ce trebuie sa faci ca sa-ti reintri in forma, ce poate fi vindecat mai usor sau mai greu, unde poti interveni si in ce masura. Stresul generat de complicatiile ivite in relatiile de orice fel - in familie, in cuplu ori la locul de munca - nu este unul obisnuit si poate avea consecinte asupra starii tale de sanatate, psihice sau fizice.
BANI: Domeniul financiar urmeaza un traseu independent de vointa ta, in sensul ca vei culege roadele, asa cum vor fi ele, fara sa poti schimba mare lucru. Tot anul va exista aceasta tendinta, asa ca este bine sa fii pregatit sufleteste si sa nu te stresezi prea tare din acest motiv.

LEU

DRAGOSTE: Vei avea timp suficient sa reevaluezi deciziile luate in legatura cu cei dragi sau cu soarta unor relatii si sa si repari, daca este cazul, ce se mai poate repara. In 2018 vei avea ocazia sa te regasesti, sa te intorci la personalitatea ta de baza, cea reala, cu bune si cu rele, iar acest lucru va asigura un cadru pozitiv pentru dezvoltarea unor relatii sanatoase cu toti cei din jur.
CARIERA: Domeniul profesional va fi, vreme de cativa ani, cel mai solicitant, dar tot de aici vor veni si rezultatele mult asteptate. Pot creste volumul de munca, gradul de responsabilitate si complexitatea sarcinilor de serviciu, pe fondul racirii relatiilor cu superiorii si colegii. Pana in august, atentie maxima la tot ce faci! Exista riscul unor erori care sa strice definitiv parerea pe care o au despre tine unii dintre colaboratori sau parteneri.
SANATATE: Este un domeniu incarcat, vreme de cativa ani de acum incolo, cu un varf in perioada de la inceputul anului pana in august, cand pot sa apara probleme mai putin obisnuite, greu de diagnosticat. Se recomanda sa acorzi o atentie speciala fiecarui semnal pe care ti-l trimite propriul corp si sa dai dovada de mai multa flexibilitate la locul de munca - in felul acesta, vei reusi sa eviti tensiunile inutile.
BANI: Te afli, in continuare, intr-un moment de gratie pe plan financiar, dar nu pentru castiguri, ci pentru investitii care iti vor aduce, pe viitor, venituri, si nu doar pentru tine, ci si pentru toti cei pe care ii vei sprijini prin munca ta.

FECIOARA

DRAGOSTE: Daca pana acum ti-a fost greu, de acum inainte se anunta probleme si mai mari, cheia rezolvarii lor fiind maturizarea, acceptarea celor dragi asa cum sunt ei si protejarea sentimentelor care va unesc. Pana in august pot sa apara ispite de tot felul, inclusiv sub forma unei a treia persoane, care sa se amestece in relatia ta sentimentala.
CARIERA: In 2018 vei culege roadele muncii depuse in ultimii ani. Se pot face investitii in modernizare la locul de munca, la sugestia ta, spre incantarea tuturor. Vei reusi sa te integrezi mai bine in echipa si sa selectezi sarcinile profesionale la care te pricepi cel mai bine, ca sa te ocupi in mod special de ele.
SANATATE: Si in domeniul sanatatii a venit vremea sa culegi roadele, care pot fi dintre cele mai diverse, de la o stare de sanatate excelenta, cum nu ai mai avut demult, la probleme care au inceput deja sa se manifeste. Munca este intr-o legatura foarte stransa cu starea de sanatate, asa ca va trebui sa gasesti un echilibru intre cele doua domenii din viata ta.
BANI: Dispare cea mai importanta problema din acest domeniu, din primavara incolo. Poate fi rezultatul unei decizii luate de tine, de un membru al familiei sau situatia generala te va obliga sa faci o alegere care va duce la acest rezultat. Risipa din ultimii ani se incheie in 2018.

BALANTA

DRAGOSTE: Vei avea timp, din primavara incolo, sa iei fiecare ciob din relatia de cuplu si sa il pui la locul lui sau sa desenezi altceva, cu altcineva, care corespunde dorintei tale de armonie si echilibru. Este un an de revenire la o normalitate de care nu ai mai avut parte de mult timp incoace. E un proces de durata, dar benefic.
CARIERA: Evolutia profesionala depinde de felul in care vei sti sa fructifici ocaziile aparute, care nu sunt deloc usor de sesizat, pentru ca iti cer, in primul rand, sa renunti la iluziile pe care ti le-ai facut despre ce stii sa faci, la ce te pricepi cel mai bine. Exista si o componenta mai subtila care te poate ajuta: daca alegi sa servesti o cauza umanitara sau sa urmezi un drum catre care te trage inima de mult timp, poti face pasi importanti spre succes.
SANATATE: Starea de sanatate se poate complica din cauza unor probleme preluate, cu sau fara buna stiinta, de la cei din familie. Acum le poti descoperi si in vreme ce unele te vor pune foarte serios pe ganduri, altele te vor determina sa iei masuri imediat. Este important, mai ales pana in august, sa tii cont de acest informatii si de semnalele pe care ti le trimite propriului corp.
BANI: Se contureaza un context favorabil pentru venituri suplimentare obtinute din munca proprie, pe baza unor aliante neasteptate. Este un noroc de scurta durata, valabil doar pana la toamna, dar poate fi tot ce ai nevoie ca sa te redresezi financiar si sa scapi de probleme in acest domeniu mult timp de acum incolo.

SCORPION

DRAGOSTE: Ai multe de invatat despre dragoste, dar este doar un indemn al inimii, nu o obligatie. Tot anul vei cauta sa iti asumi rolul de stalp al familiei si al colectivului de la serviciu, lasand problemele de inima pe plan secund, desi simti nevoia sa faci lumina si in acest domeniu. Iti vei gasi linistea cand vei acorda sentimentelor locul care li se cuvine.
CARIERA: Tot anul vei fi in centrul atentiei echipei din care faci parte, cel mai probabil din postura de lider. Daca locul pe care il ocupi nu implica autoritate asupra altora, vei face o schimbare ca sa ajungi acolo sau ca sa devii propriul sef. Fluctuatiile si schimbarile bruste, de necontrolat, vor ajunge la final.
SANATATE: Starea ta de sanatate ar putea da semne ca incepe sa revina la normal chiar din primavara, mai ales daca ai avut grija de tine in ultimii ani. Sansele aparitiei unor afectiuni greu de diagnosticat vor scadea in 2018. Regimul alimentar ar trebui adaptat la situatia din prezent.
BANI: Ai invatat sa administrezi, sa cheltuiesti cu cap, sa limitezi placerile costisitoare. Datorita acestor masuri, domeniul financiar se elibereaza in 2018 de probleme majore, raman doar cateva perioade scurte in care va trebui sa fii mai atent la cheltuieli si la consumul de resurse. Pot creste insa cheltuielile impuse de imagine, destinate afirmarii unui statut social si profesional.

SAGETATOR

DRAGOSTE: Te vei bucura, in sfarsit, de mai multa stabilitate in acest domeniu, dar nu imediat, ci din vara incolo. Vei aspira la mai bun, mai mult, mai frumos, dar fara ca aceasta aspiratie sa afecteze relatiile in care esti deja angrenat. Este posibil sa iti gasesti perechea mult dorita undeva, departe, daca o cauti.
CARIERA: Domeniul profesional va trece prin transformari succesive, vreme de cativa ani, de acum incolo, iar pe langa instabilitate, vei experimenta si schimbari care raspund unor nevoi interioare, fie ele constientizate sau nu. Este nevoie de o transformare radicala a metodei de lucru, pentru ca vei vedea ca nu mai corespunde cu nivelul la care ai ajuns, cu nevoile si dorintele tale.
SANATATE: Vei beneficia de un context favorabil pentru remedierea unor dezechilibre, pe tot parcursul anului. Exista insa elemente care indica o subrezire a sanatatii, pe fondul unei alimentatii necorespunzatoare. In primavara vor incepe sa apara consecintele si nu vei mai putea sa le ingori.
BANI: Domeniul financiar este, de departe, cel mai incarcat din existenta ta. Va aduce cele mai multe provocari, dar si rezultate pe masura raspunsului tau la acestea. Deocamdata, se anunta tot felul de ciudatenii legate de bani, de la pierderi la pericolul unui furt sau neglijente care sa-ti provoace pagube. Veniturile pot fi diminuate, limitate sau serios afectate.

CAPRICORN

DRAGOSTE: Pana la primavara, esti intr-un fel de pauza, inainte de o serie lunga de furtuni sentimentale care vor duce la numeroase schimbari interioare si vor provoca o multime de evenimente. Timp de cativa ani vei trece prin aceasta zona de instabilitate, care are ca scop redefinirea felului in care iti exprimi sentimentele si a locului pe care il ocupa acestea in viata ta.
CARIERA: Vei avea un an linistit in acest domeniu si e o liniste pe care ti-ai dorit-o. Vei trece insa prin numeroase transformari interioare, mai intai eronate, apoi corecte, care vor duce si la modificarea unor aspecte ale vietii profesionale. Pana in august, exista riscul sa te asociezi cu cine nu trebuie, spre paguba ta. Vei pierde mai ales la nivel de imagine.
SANATATE: Vei pasi intr-o lunga perioada de reconsiderare a limitelor personale, de maturizare pe toate planurile, mai ales pe plan personal, si asta iti poate afecta vitalitatea, care va fi diminuata fata de ritmul cu care te-ai obisnuit. Tot ce apare ca semnal din partea corpului sau psihicului tau, mai ales pana in august, trebuie luat in serios si cercetat cu mare atentie.
BANI: Intregul an vei culege roadele eforturilor depuse impreuna cu altii sau vei suporta consecintele unor erori savarsite din in postura de lider al unei echipe. Trebuie evitata lacomia motivata de orgoliu in tot ce are legatura cu banii, bunurile si administrarea resurselor familiei.

VARSATOR

DRAGOSTE: Ai timp tot anul sa te lamuresti ce decizie sa iei in legatura cu relatia de cuplu actuala. Au aparut primele semnale de alarma, dar este posibil sa le fi ignorat. In timp, se vor aduna problemele si nu vei mai putea sa le treci cu vederea. E nevoie de sinceritate maxima, trebuie sa-ti recunosti erorile, abia apoi vei putea stabili cu partenerul de cuplu ce puteti construi impreuna.
CARIERA: Vei avea ocazia, aproape tot anul 2018, sa te faci remarcat prin calitati si sa obtii o deschidere pe care va trebui sa o transformi, apoi, intr-un nou traseu profesional. Aceasta ocazie nu este evidenta, nu sare in ochi, ba poate chiar sa poarte masca preluarii unor responsabilitati la locul de munca actual.
SANATATE: Apar mai multe semnale care cer modificari, concesii, poate chiar schimbarea stilului de viata. Pana in luna august inclusiv, va trebui sa fii foarte atent la oase, articulatii, dinti, sa te feresti de frig si de umezeala. Exista in continuare riscul ca bolile cronice sa se reactiveze, e o tendinta ce ramane valabila multi ani de acum incolo.
BANI: In 2018 te afli in aceeasi zona ca in 2017, a cheltuielilor pentru o bunastare viitoare, a investitiilor inspirate si a beneficiilor fluctuante. Vor exista si momente in care veniturile vor creste, de pe urma unor colaborari de scurta durata.

PESTI

DRAGOSTE: Este un domeniu in care lucrurile se vor complica, pana in luna august, dar nu direct, ci sub influenta unor evenimente provocate de prieteni sau de protectori care se comporta ciudat. Ar trebui tinuta sub control tendinta de a raspunde cu aceeasi moneda, pentru ca nu aduce nimic bun.
CARIERA: Munca ramane un domeniu foarte important, dar nu prin dificultatea sarcinilor primite sau prin volumul mai mare de efort, ci prin calitatea pe care va trebui sa o dovedesti in tot ce faci. Ti-ai cucerit pozitia binemeritata, acum va trebui sa muncesti pentru a o mentine. Dispare insa de pe umerii tai acea greutate care te-a tinut in tensiune in ultimii ani.
SANATATE: Starea de sanatate depinde foarte mult de atitudinea fata de munca, in sensul ca pot sa apara dezechilibre pe fondul respingerii interioare, al revoltei in fata efortului pe care trebuie sa il depui la serviciu. Ai nevoie de mai multa flexibilitate interioara si de maturitate.
BANI: Mai sunt cateva luni de fluctuatii, de variatii ale veniturilor, cand in sus, cand in jos. La primavara vei trece intr-o alta etapa pe plan financiar, mai stabila si mai multumitoare. Se pot deschide oportunitati de colaborare cu persoane straine si astfel vei obtine venituri suplimentare.

Sursa: libertatea.ro