Huff informeaza: Ciocnire feroviara grava. Sunt 6 morti si peste 70 de raniti
Prima cursa a unui tren de viteza s-a incheiat luni tragic, inainte de destinatie. Un vagon a cazut pe sosea, iar alte doua au ramas suspendate. Cel putin 6 oameni au murit si alti 77 au fost raniti, dupa ce garnitura a deraiat, pe un pasaj feroviar peste o autostrada. Un vagon a cazut pe sosea, iar alte doua au ramas suspendate. Autoritatile spun ca, printre raniti, se numara si mai multi soferi.
- Mecanic: Amtrak 501: Urgenta! Urgenta! Urgenta! Am deraiat!
- Autoritați: Baieti, ce s-a intamplat?
- Mecanic: Dupa curba, la intrarea pe podul peste autostrada I-5, trenul a deraiat.
- Autoritati: Toata lumea este in regula?
- Mecanic: Inca evaluam situatia. Dar avem vagoane care au iesit de pe sine, unele au cazut pe autostrada.
Este un fragment din transmisiunea radio de urgenta, in primele momente dupa deraierea trenului. Aproape toate vagoanele au sarit de pe sine, iar unul dintre acestea, care s-a rasturnat, a cazut pe soseaua intens circulata. Primele indicii sugereaza ca trenul a deraiat dupa ce ar fi lovit ceva aflat pe linii Multi calatori au ramas prinsi in vagoane. Iar ranitii au primit primul ajutor chiar la locul accidentului, langa pasajul de cale ferata, aproape de orasul DuPont, la sud-vest de Tacoma.
- Martor: Am fost nevoiti sa spargem geamurile ca sa patrundem inauntru, pentru ca usile de urgenta nu functionau. Erau numeroase persoane ranite. Am vazut o persoana care zacea pe jos, fara suflare.
Pierce County, Purtator De Cuvant, Biroul Serifului:
- Stim ca avem mai multe persoane decedate in tren, dar nu sunt persoane decedate si pe autostrada. Dupa cum vedeti a fost o mobilizare masiva a serviciilor de interventie. Multi calatori au fost scosi din vagoane de pompieri si au fost transportati la spitale. Cei care puteau merge pe propriile picioare au primit ingrijiri in corturile pe care le vedeti in spate.
Aceasta a fost prima cursa a trenului de viteza intre Seattle si Portland, iar accidentul a avut loc la aproximativ 45 de minute de la plecarea din statie. In vagoane erau zeci de de calatori, iar garnitura avea o viteza de peste 130 de kilometri pe ora. Lucrarile la noua cale ferata pentru trenuri de viteza au inceput in 2010 si au costat peste 180 de milioane de dolari, conform Departamentului pentru transporturi al statului Washingtton.

Sursa: huff.ro