Q Magazine informeaza: Razboiul din Siria a devastat tara! (Autoare: Sophie Greceanu)
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a realizat o evidenta a victimelor care au urmat confruntarilor din Siria, numarul final fiind unul care sa ingrijoreze autoritatile internationale.

DATELE OFICIALE ARATA O SITUATIE TRAGICA

Astfel, conform datelor prezentate vineri, 24 noiembrie 2017, razboiul din Siria a curmat vietile a 343.511 persoane, din martie 2011 si pana in prezent ( noiembrie 2017). Dintre acestia, 102.618 oameni au fost civili, acele persoane care nu erau implicate in conflictul armat, arata Agerpres, citand surse internationale. Aceeasi sursa siriana precizeaza ca 19.000 erau copii si 12.000 femei. Datele au fost anuntate in conditiile in care mai multe tari isi intensifica eforturile diplomatice pentru a pune capat acestui conflict, cu cateva zile inaintea unor negocieri de pace programate la Geneva si subordonate ONU.

NUMAR MARE DE VICTIME

In acelasi timp, au fost ucisi aproximativ 59.000 de combatanti ai grupurilor rebele si Fortelor Democratice Siriene (FDS), 62.000 de soldati sirieni si 1.556 de membri ai organizatiei libaneze Hezbollah. Totodata, 62.200 de luptatori ai diferitelor grupari jihadiste au murit in urma conflictelor. Razboiul din Siria a fost declansat in anul 2011, dupa represiunea demonstratiilor pasnice impotriva regimului de la Damasc. Cu trecerea timpului, conflictul a devenit complex si a dus la implicarea mai multor tari straine si a grupurilor jihadiste.

Sursa: qmagazine.ro