Sanatos de mic vine ca o nevoie accentuata de educatie nutritionala in randul romanilor, de orice varsta. Copiii sunt cei mai defavorizati pentru ca ei primesc ceea ce li se da. De la parinti, de la educatori, de la sistemul de educatie. Aici intervine SAMAS care transforma asistentii medicali si educatorii din gradinite in specialisti - educatori nutritionisti. De asemenea, SAMAS a implementat si un sistem de cursuri pentru parinti, un ghid de nutritie pentru parinti si ateliere de gatit atat pentru copii cat si pentru parinti.
Practic, sistemul e facut ca un parinte sau un educator sa poata sa urmareasca meniul saptamanal al copilului, in cele mai mici detalii. Stim ca in perioada 2-5 ani se formeaza gusturile, asa ca incepem cu inceputul, schimbam si obiceiurile alimentare ale parintilor si crestem copii sanatosi.
Mai multe detalii pe https://sanatosdemic.ro/
Joi, 23 noiembrie, de la ora 10:00 se lanseaza, la Gradinita 73 din Bucuresti, programul national pentru nutritia prescolarului - SANATOS DE MIC!
Dupa un program pilot desfasurat in 3 gradinite din Bucuresti, Asociatia SAMAS va prezinta rezultatele si anunta lansarea proiectului la nivel national.
Cu acest prilej, cei prezenti vor lua parte si la Atelierul de gatit pentru copii, atelier organizat de educatorii nutritionisti SAMAS. Detalii despre proiect gasiti si pe: https://sanatosdemic.ro/
In Romania, 26,75% dintre copiii de 8 ani sunt supraponderali, dintre care 11,64% obezi, iar 5,11% sunt subnutriti. Toate aceste probleme au legatura cu alimentatia copiilor, iar alimentatia sanatoasa reprezinta un factor important in preventia lor.
Asociatia SAMAS, Oameni si Companii si Danone organizeaza cu ocazia lansarii proiectului Sanatos de mic - Preventia incepe cu educatia. Acest program de educatie nutritionala, desfasurat in gradinite, este dezvoltat in colaborare cu mai multe societati medicale, institutii de sanatate publica relevante si cu Inspectoratul Scolar Bucuresti, pe baza recomandarilor nationale privind nutritia corecta la varsta prescolara.
Proiectul isi propune reducerea prevalentei obezitaiti in grupa de varsta prescolara, imbunatatirea starii de nutritie si sanatate pe termen lung, printr-un program national de educatie si dezvoltare de obiceiuri sanatoase pentru intreaga viata.
Programul se adreseaza copiilor prescolari, parintilor lor si personalului din gradinite si este realizat de cadre medicale specializate, prin cursuri de nutritie si psiho-pedagogie.
In cadrul evenimentului, veti putea asista la un atelier de gatit pentru copii.

Agenda evenimentului

Sanatos de mic - prezentarea proiectului, Dr. Marina Otelea, Director Executiv Asocia?ia SAMAS
- Riscurile obezitatii - Prof. Dr. Gabriela Radulian, Vicepresedinte, Societatea de Nutritie din Romania
- Importanta proiectului pentru gradinite
- Atelier de gatit pentru copii sustinut de consilierul in nutritie Gabriela Codruta Nedelea, Asociatia SAMAS