Reteta ta: Cu aceasta reteta extraordinara o sa uitati ce este painea. Turte pufoase cu chefir la tigaie. Simplu si gustos!

INGREDIENTE:

- 500 ml de chefir (lapte acru)
- 500-550 g de faina
- 1 ou
- 50 de unt
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- sare dupa gust
- umplutura preferata

MOD DE PREPARARE:

1.Se amesteca chefirul cu bicarbonatul de sodiu, oul, uleiul si sarea. Apoi se adauga faina si se framanta. Se acopera cu un prosop si se lasa la temperatura camerei pentru 10 minute.
2.Aluatul se imparte in opt parti si se rostogolesc prin putina faina presarata.
3.Fiecare bila se intinde intr-o foaie cu grosimea de 1 cm, se pune umplutura pe centru si se lipesc marginile apasand putin cu mana.
4. Apoi se lasa la odihnit pentru 2-3 minute.
5.Se prajesc pe ambele parti in tigaia bine incinss cu ulei si acoperita cu capac.
6.Turtele gata se ung cu unt, se pun una peste alta intr-o farfurie si se acopera cu un prosop pentru 10-15 minute.

Sursa: reteta.me