www.clicksanatate.ro informeaza: Rolul ovarelor este unul dublu. In primul rand, ele sunt raspunzatoare pentru producerea hormonilor, inclusiv a estrogenului, care declanseaza menstruatia. De asemenea, ovarele elibereaza luna de luna cate un ovul care face posibila fertilizarea.
Femeile se confrunta adesea cu ceea ce se numeste dismenoree dureroasa, adica durerea ovarelor. Cu cat sunt insa mai acute, cu atat ele devin mai problematice.
Astfel, este bine sa te adresezi medicului pentru orice disconfort resimțit la nivelul abdomenului inferior sau al zonei pelvine, deoarece exista mai multe afecțiuni care pot declansa durerile. Totodata, ele pot fi ameliorate si cu ajutorul plantelor. Iata cateva remedii naturiste!

Tratamente naturiste pentru durerile de ovare: ceai de cimbru

Se lasa la infuzat o lingura de cimbru proaspat, nu mai mult de un minut. Daca cimbrul este uscat, se prelungeste perioada de infuzare pana la 10 minute. Se strecoara si se consuma zilnic doua cani de ceai de cimbru, pana la dispariția simptomelor.
Tratamente naturiste pentru durerile de ovare: perna de cimbru
Cimbrul face minuni in cazul durerilor de ovare si daca este aplicat extern. Astfel, se umple un saculet sau o fata de perna cu cimbru proaspat si se leaga bine. Se aplica seara, pe locul dureros, dupa ce saculețul a fost bine incalzit in prealabil. Se lasa sa actioneze toata noaptea.

Tratamente naturiste pentru durerile de ovare: galbenele
Ceaiul de galbenele calmeaza durerile menstruale, regleaza ciclul si amelioreaza infecțile bacteriene si micotice. De asemenea, infuzia (o lingurița de planta la o cana de apa clcootita) este eficienta in tratarea infecțiilor urinare.

Tratamente naturiste pentru durerile de ovare: musețel
In cazul durerilor provocate de anexita se fac bai de sezut cu infuzia de musețel, cu puternice efecte calmante, antiinflamatoare si dezinfectante. Pentru bai sunt necesare 50-100 grame de planta la 1 litru de apa fierbinte.

De asemenea, se mai pot folosi urmatoarele plante cu efecte antiinflamatorii pelvine: napraznic, urzica vie, iarba mare, sanziene, traista ciobanului, cimbrisor, cimbru sau muguri de plop.