www.libertatea.ro informeaza: Atac armat in Las Vegas. Un barbat inarmat a deschis focul la un festival de muzica, in zona cazinoului Mandalay, chiar in timpul unui concert. Autoritatile au anuntat un bilant sangeros: cel putin 50 de persoane au fost ucise si peste 400 au fost ranite, in urma atacului al carui motiv ramane neclar. Suspectul a deschis focul de la etajul 32 al hotelului si s-a sinucis, in momentul in care politia a dat buzna peste el.
Bilantul atacului armat a crescut la 58 de morti si peste 515 de raniti, au anuntat autoritatile din Las Vegas.
Donald Trump a afirmat ca atacul din Las Vegas a fost un act diabolic, intr-o conferinta de presa de la Casa Alba. Statul Islamic a revendicat atacul armat din Las Vegas printr-un comunicat publicat de agentia sa, Amaq. Pana acum, autoritatile americane au anuntat ca motivul atacului ramane neclar, fara sa afirme daca exista vreun indiciu ca Stephen Paddock a comis masacrul in numele vreunei organizatii teroriste.
Un roman a fost ranit in atacul armat din Las Vegas. Acesta se afla in stare critica, dupa cum a scris mama sa intr-un mesaj pe Facebook.
Autorul atacului armat, Stephen Paddock, avea cel putin opt arme automate in camera de hotel de unde a lansat atacul.