Sanatatea.bzi.ro informeaza: Apa sfintita - atac bacteriologic fara precedent
Mijloc de purificare spirituala si, in acelasi timp, o licoare care vindeca trupul de cele mai multe dintre boli, conform credintei populare, apa sfintita a constituit obiectul a numeroase studii efectuate de-a lungul ultimilor ani. Iata ca ultima cercetare efectuata de Institutul de Igiena si Imunologie Aplicata din cadrul Universitatii din Viena distruge practic acest mit popular. In cadrul acestui studiu, cercetatorii au analizat mai multe mostre de apa sfintita, ridicate de la mai multe lacasuri de cult de pe intreg teritoriul Austriei. Descoperirea a fost una uimitoare pentru toata lumea, pentru ca, doar un mililitru de astfel de apa, poate contine pana la 62 de milioane de bacterii. De asemenea, testele au mai aratat ca, in proportie de 86%, esantioanele analizate contineau urme de fecale, precum si bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter. Toate aceste bacterii au un efect daunator asupra organismului, putand provoca diaree, crampe abdominale si febra.
Analizele efectuate asupra probelor prelevate au relevat si o alta problema grava. Apa sfintita contine inclusiv nitrati in cantitati foarte mari, care odata introdusi in organism pot provoca afectiuni grave si chiar moartea.
- Populatia trebuie sa fie informata cu privire la riscurile la care se supun cei care consuma apa sfintita. Este o problema care a fost ignorata total pana acum, dar care este deosebit de grava, mai ales in conditiile in care oamenii au sistemul imunitar din ce in ce mai slab, a declarat Dr. Alexander Kirschner, unul dintre microbiologi.
Efectele de vindecare atribuite unor surse sfinte a aparut in conditiile de igiena din Evul Mediu, atunci cand calitatea apei in zonele urbane, in general, era deosebit de precara, iar oamenii contractau in mod constant diaree sau alte boli provocate de bacterii, a mai completat Kirschner.
Problema nu este insa singulara. In ultimii ani, mai multe biserici au luat decizia de distribui sticle sigilate cu apa sfintita astfel incat sa fie respectate conditiile impuse de igiena sanatatii publice. Toate acestea, in vreme ce specialistii sustin in continuare ca aceasta cutuma este una daunatoare sanatatii organismului uman si ar trebui eliminata cu orice pret. Organismul nu se va purifica astfel, ci va fi supus unui atac bacteriologic fara precedent.