www.libertatea.ro informeaza: Cod galben de instabilitate atmosferica si racire accentuata a vremii incepand din aceasta noapte.
Cod galben de instabilitate atmosferica si racire accentuata. Dupa canicula, temperaturile scad brusc si vin averse cu grindina. Meteorologii anunta ca ziua de duminica, 20 august, va fi in continuare caniculara, dar au oferit detalii si despre schimbarea vremii, incepand din aceasta noapte.
Astfel, in dupa-amiaza zilei de duminica, canicula si disconfortul termic vor persista local in sudul, estul si centrul tarii.
Pe arii relativ extinse in Oltenia, Muntenia si local in Moldova si Transilvania, se vor inregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35-36 de grade Celsius, iar in extremitatea de sud a tarii, cu totul izolat, 37 de grade Celsius.
Insa, dupa un weekend canicular, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius, vremea se schimba brusc, in perioada 20 august (ora 18.00) â€" 22 august (ora 08.00).
In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse si descarcari electrice.