Huff.ro informeaaza: DOUA VESTI PROASTE DE LA ANM. Vreme extrema pe tot teritoriul tarii
Meteorologii au emis doua avertizari legate de vreme. Prima veste: vor avea loc furtuni violente in mai multe regiuni ale tarii. A doua veste: canicula nu pleaca nici dupa racorirea adusa de ploaie din aceasta seara.

Romania, intre furtuni si canicula

Ploile si furtunile vor lovi tara noastra pe fondul valului de canicula. Codul galben a fost emis astazi si are valabilitatea de la ora 18:00, pana marti, 8 august, ora 6 dimineata. Furtunile vor lovi regiunile vestice, nordice, centrale, zonele de munte si regiunea nord-est.
- In intervalul mentionat, temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin vijelii, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40-50 l/mp, se arata in comunicatul ANM.
Nota: In regiunile nord-vestice, nordice si la munte manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala si in dupa-amiaza zilei de duminica (6 august), iar in sudul si sud-estul tarii vor fi mai ales in seara zilei de luni (7 august) si in noaptea de luni spre marti (7/8 august), mentioneaza meteorologii.
In paralel, canicula va continua sa faca ravagii. Codurile galben si portocaliu se mentin pentru sudul tarii, cele mai afectate regiuni fiind Muntenia si Oltenia, unde valorile termice vor atinge lejer 36-37 grade Celsius la inceputul saptamanii.