Mexic e renumit pentru sombrero, chili si tequila, dar unul dintre obiectivele sale turistice ar merita sa urce in varful clasamentului. Ma refer la Insula Papusilor, cel mai infricosator loc de pe Pamant.
Situata in sectorul Xochimilco al capitalei Ciudad de Mexico, insula artificiala Isla de las Munecas (Insula Papusilor) e locul ideal unde sa filmezi un episod din A Haunting. Sau un sezon intreg din American Horror Story, ca sa ramanem in anii 2010.
De-a lungul anilor, insula a avut un singur locuitor: Julian Santana Barrera, un lup singuratic in jurul caruia s-a conturat o legenda infioratoare. Se spune ca in anii '50 a descoperit cadavrul unei tinere fete la malul insulei, iar in apropierea ei â€" o papusa. Barrera ar fi agatat-o pe cea din urma intr-un copac, in amintirea fetei care a murit inecata.
Cu timpul, se spune ca mexicanul a inceput sa auda voci, soapte, pasi, lucruri pe care i le-a atribuit automat spiritului nelinistit al fetei. Asa ca a atarnat de-un copac o alta papusa, sperand ca asta o va multumi. Apoi a urmat alta papusa, si alta, tot asa timp de cincizeci de ani. Insula s-a umplut de figurine si a ajuns sa fie numita oficial dupa ele.