Laura Quatraccioni, Sales Manager la Societa' Agricola Fratelli Barba SRL, a participat marti la Italian Wine & Food Day ce s-a desfasurat la Hotel Marshal Garden.
Societatea Viticola Barba este situata in Abruzzo, regiune verde a Europei, cunoscuta pentru litoral, lacuri si munti si se extinde pe 684 hectare cu vie, livezi de pomi fructiferi si plante pentru lemn.
Aecasta se afla in zona DOCG Colline Teramane, unde se aplica protocoale conform carora recolta culeasa este considerata pe podgorie si nu pe hectar, la fel cum este ceruta imbutelierea vinului Montepulciano d'Abruzzo in zona de productie.
Cele 68 de hectare de vie se gasesc pe versantii delurosi ai raului Vomano, cuprinse intre comunele Cellino Attanasio, Atri, Pineto si Roseto, cu un sol caracterizat de depuneri care au dat nastere unui peisaj ondulat cu denivelari largi, aproape plane si versanti rotunjiti, deseori intrerupti de rape abrupte datorate eroziunii, asa numitele ravene.
Productia de vin se bazeaza pe soiuri de vita de vie autohtona (Montepulciano d'Abruzzo, Trebbiano d'Abruzzo si Pecorino) aplicand gestionarea integrata a daunatorilor. Societatea a primit premiul Ecofrendly din partea Touring Club Italiano.
Am participat la acest eveniment pentru prima data! A fost benefic pentru ca am facut noi contacte, ne-a spus Laura Quatraccioni.