Campania Euromelanoma Day 2017 are ca scop promovarea informatiilor cu privire la prevenirea cancerului de piele, diagnosticarea si tratamentul precoce si este organizata de catre Societatea Romana de Dermatologie in parteneriat cu EADV (European Academy of Dermatology and Venerology) si EADO (European Association of Dermato Oncology).
Activitatile promovate sunt axate pe atingerea a trei segmente de public-cheie; publicul larg; comunitatea stiintifica; si factorii de decizie politici europeni si nationali.
Pentru public, promovarea se face prin intermediul site-ului Euromelanoma, www.euromelanoma.org, (care a fost vizitat de peste un milion de oameni) si a campaniei de sensibilizare a opiniei publice care se desfasoara in fiecare an, prin care se promoveaza prevenirea, detectarea precoce si tratamentul cancerului de piele. Aceasta activitate culmineaza in campaniile publice care sunt organizate in perioada mai - august in diverse locatii.
Pana in prezent, peste 450.000 de persoane au primit examenele de piele gratuite.
Societatea Romana de Dermatologie s-a alaturat acestei campanii inca din anul 2005, anul acesta Campania fiind la editia a XII-a.
Campania are trei faze: Invata (Care sunt riscurile), Verifica (Control de specialitate) si Previne (in functie de tipul de piele, se aplica masurile de preventie).
Aceasta campanie se deschide anual cu o conferinta de presa in care se prezinta calendarul acestei actiuni.
In parteneriat cu Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie, Societatea Romana de Dermatologie va derula, si in perioada verii 2017, o ampla campanie de informare, in care vor fi angrenati medici dermatologi din intreaga tara, care vor oferi consultatii gratuite, cu ocazia celei de-a XII-a editie Nationala a EuroMelanoma Day.
Cu acest prilej va invitam in data de 18 mai 2017, la o conferinta de presa, care va avea loc la hotel Crowne Plaza, sala Orhideea, orele 12:00.
Conferinta ce va fi prezidata de Presedintele Societatii Romane de Dermatologie - Prof. dr. Calin Giurcaneanu, Secretarul General SRD - Dr. Alin Nicolescu si va avea ca tema depistarea melanomului si prevenirea cancerului cutanat.
Campania va fi dedicata exclusiv consultatiilor gratuite pentru liceeni, angajatii din diverse companii, societati etc. din orasele: Bucuresti-Ilfov, Constanta, Craiova, Cluj Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu Timisoara, Targu Mures si turistilor aflati pe litoralul romanesc in statiunile: Mangalia, Neptun si Jupiter si va avea doua etape:
- prima etapa se adreseaza adolescentilor si angajatilor din diverse companii, societatii etc si se va desfasura in lunile mai - iunie;
- a doua etapa se desfasoara in lunile iulie si august, pe litoralul Marii Negre.
Un studiu european realizat pe un esantion de peste 13.500 persoane arata ca in ciuda faptului ca 91% dintre persoane recunosc ca expinerea la soare creaza probleme de sanatate, 40% dintre acestia se protejeaza de soare doar in timpul vacantelor.
Actiunile anterioare EuroMelanomaDay in Romania au demonstrat un real interes din partea publicului larg fata de preventia si tratarea afectiunilor dermatologice.
Tot in cadrul conferintei vor fi publicate rezultatele campaniei 2016.
Jurnalistii interesati de realizarea de interviuri cu participantii sau materiale suplimentare, ulterior conferintei de presa, sunt invitati sa faca o solicitare in acest sens pe adresa de e mail mai sus mentionata.
Sponsorii campaniei: Eau Thermale Avene, Farmec - Gerovital, La Roche Posay, Novartis, Solartium
Parteneri ai campaniei: Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie (EADV), Asociatia Europeana de Dermatologie si Oncologie (EADO); Inspectoratele Scolare Judetene; Primaria Municipiului Mangalia, Hotel Mera Resort Venus.