Stiripesurse.ro informeaza: Cozmin Gusa, dezvaluiri din culise: Geoana avea 1000 de voturi si Basescu 200 se treceau invers (Autoare: Alexandra Cruceru)
Consultantul politic Cozmin Gusa a afirmat, in cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV, ca vizita lui Mircea Geoana la Sorin Ovidiu Vintu cu o seara inainte de dezbaterea pentru alegerile prezidentiale din 2009 reprezinta un eveniment unghiular in societatea romaneasca.
- Acea vizita a fost o vizita pe care Vintu nu a cerut-o. Cel care s-a repezit a fost Geoana, a dezvaluit acesta. Din ambitia multor oameni de a vorbi, de altfel foarte legitima, despre alegerile din 2009 si marea frauda de atunci isi permit sa citeze evenimente pe care nu le-au trait si pe care nici macar nu le-au analizat suficient si se distorzioneaza foarte mult din ceea ce ar trebuie sa se afle, pentru ca a fost un eveniment unghiular in societatea romaneasca, care ne-a marcat si a dus statul roman acolo unde la dus, adica foarte jos. Evenimentul care este considerat fatidic, dar nu a fost, de fapt, al vizitei lui Mircea Geoana la Vintu a avut loc cu o zi inainte de dezbatere, dupa o vizita la Iasi, care a fost de mare succes, si dupa emisiunea lui Mihai Gadea, o emisiunea reusita la Antena 3, urmand ca a doua zi sa se desfasoare marea dezbatere a alegerilor prezidentiale din 2009, negociata cu staff-urile de campanie, a explicat Cozmin Gusa.
- Acea vizita de seara a fost o vizita pe care Vintu nu a cerut-o. Exista o conventie facuta intre mine, Vintu si Geoana care presupunea ca Vintu sa nu se mai amestece in campania electorala intrucat era o fire vulcanica si nu se pricepea la politica. Acea conventie a fost respectata cu sfintenie de catre Vintu. Cel care s-a repezit, din pacate, catre resedinta lui Vintu, fara sa anunte pe nimeni, a fost Mircea Geoana, a spus Cozmin Gusa. Din nefericire, atunci cand a plecat de la Antena 3, Geoana era urmarit de doua echipaje, unul platit si angajat de Elena Udrea, si celalalt echipaj al staff-ului, sa spun asa, pentru ca nu stiu daca era al SRI-ului sau al altcuiva, care urmarea atat masina paparazzilor, cat si masina lui Geoana. Iar Geoana cu masina lui a aterizat pur si simplu in fata casei lui Vintu, sunandu-l pe Vintu din masina si spunandu-i ca ar dori sa vorbeasca, sa se relaxeze inainte de dezbatere. Cand a ajuns in fata resedintei lui Vintu de acolo iesea o doamna, o colega din presa, care din cauza emotiilor, probabil, si-a scapat toate dosarele pe jos. Cand le-a ridicat a vazut niste blitz-uri si si-a dat seama ca intalnirea este monitorizata si l-a anuntat pe Vintu, a afirmat consultantul politic, adaugand ca Vintu l-a rugat de Geoana sa il anunte pe el de vizita chiar a doua zi dimineata.
- Nu am aflat aceste lucruri dimineata, ci dupa-amiaza de la Dan Tapalaga. Nu am aflat de la Mircea Geoana ca s-a dus la Vintu, nici de la Vintu pentru ca el s-a bazat ca voi afla de la Mircea Geoana. Acest detaliu ne-a pus intr-o situatia dificila si nu am avut o strategie pentru dezbaterea de seara. Acestea sunt detaliile intalnirii, vor suporta multe discutii: de ce s-a dus Geoana la Vintu, de nu am aflat de intalnire in acea dimineata, de ce Geoana nu a ajuns mai devreme la dezbaterea finala pentru ca sa putem remedia, cel putin din punctul de vedere al comunicarii, aceasta intalnire cu Vintu, a detaliat Cozmin Gusa, explicand ca nu acolo s-au pierdut insa alegerile. Episodul mai grav s-a petrecut dupa dezbatere, cand in cursul analizei acelei dezbateri la care au participat si doi jurnalisti - Catalin Tolontan si Cristian Tudor Popescu - si, atentie, inopinant Liviu Dragnea, la Realitatea TV, care nu i-a luat deloc apararea lui Mircea Geoana. Acolo, Sorin Ovidiu Vintu a intervenit in direct si a devoalat relatia lui de prietenie veche cu Mircea Geoana, a mai precizat acesta, explicand ca devoalarea prieteniei venea dupa ce Geoana spunea intr-un interviu luat de Calalin Tolontan ca Vintu este un personaj malefic cu care nu vrea sa aiba de a face si ca acel fragment a fost folosit de cei doi jurnalisti.
Cozmin Gusa a mai explicat ca Traian Basescu stia ca nu si-a facut mandatul, ca nu mai are sustinere la nivelul populatiei si a incercat tot ceea ce era posibil prin intermediarii sai ca sa reuseasca sa impresioneze.
- Traian Basescu a facut mai mult decat atat, a incercat sa terorizeze oamenii care ar fi preferat sa nu il ajute sau ar fi vrut sa il tradeze, a explicat consultantul politic.
De asemenea, acesta a spus ca Mircea Geoana nu a luptat corect pentru victoria sa.
- Imi pare rau ca trebuie sa spun asta dupa atata timp. Eu nu am sa ii reprosez decat un singur episod o vizita la Moscova de care nu am stiut, pe care a executat-o in complicitate cu Viorel Hrebrenciuc si cu Radu Mazare, vizita care nu era deloc necesara si vizita care a fost facuta fara ca eu sa stiu, a declarat acesta.
Cozmin Gusa a mai precizat ca nu i-a reprosat acest lucru direct lui Mircea Geoana, intrucat nu a mai vorbit cu el trei ani de la alegerile din 2009.
- Eu fiind perdantul de serviciu, a trebuie sa ma duc la Chisinau sa castig niste alegeri pentru a ma reabilita, a completat acesta. Nu uitati ca dupa asta, Mircea Geoana a fost decapitat de inscaunarea la PSD a lui Victor Ponta care inainte de februarie 2010 era de facto si de iure presedintele UNPR, Gabriel Oprea fiind presedintele executiv. Dintr-un capriciu al sistemului s-a spus ca baiatul asta, Victor Ponta, care a tradat atat de bine in 2009 cu ocazia alegerilor merita rasplatit, a afirmat Cozmin Gusa, adaugand ca Congresul PSD s-a destabilizat si a fost ales Ponta, care a facut un joc dublu impreuna cu Sebastian Ghita:
- Stateau zilnic in sediul PSD si ofereau informatii lui Traian Basescu.
Legat de PSD-ul, Cozmin Gusa a precizat ca a jucat de partea lui Mircea Geoana.
- Cel care l-a tradat este cel caruia i s-a facut o mare favoare in 2009 prin inchiderea dosarului Revolutiei: Ion Iliescu. Orice ar spune Ion Iliescu, a tradat in baza unui santaj si a obtinut un beneficiu, a mai explicat acesta. Anul 2009 a fost un an in care toata lumea a tradat pe toata lumea doar in scopul de a-si perpetua mandatele persoanele si ma refer la oameni din sistem pusi de Traian Basescu, la Traian Basescu care a mai primit un mandat desi in primul nu a facut nimic din ceea ce promisese. Cel care trebuie sa se revolte cel mai tare de fraudare, Mircea Geoana, a avut un joc extrem de timid, pe care niciodata nu l-a inteles, a declarat Cozmin Gusa.
Cozmin Gusa a mai afirmat ca probele privind alegerile din 2009 sunt foarte clare.
- Probele constau in procesele verbale in care scorurile erau inversate: adica intr-o sectie de votare Geoana avea 1000 de voturi si Basescu 200 se treceau invers, adica Basescu 1000 si Geoana 200 de voturi. Asta se putea verifica doar prin renumararea voturilor, iar Curtea Constitutionala ar fi trebuit sa dea drumul la aceasta renumarare, insa nu a facut acest lucru, a precizat consultantul politic, adaugand ca daca se va face acea comisie parlamentara ar fi extraordinar si s-ar putea discuta despre felul in care a fost fraudat votul romanilor. Au mai fraudat si alta data, dar acum sunt probe evidente si iscate de catre beneficiarul acestei fraudari, a completat Cozmin Gusa.
- Eu nu am stiut nici despre vizita lui Geoana la Moscova, nici despre vizita lui Geoana la Vintu facuta intr-un mod total inadecvat dupa un interviu ca la carte luat de Tolontan. In acel interviu a mai fost un element important referitor la justitie. El a spus ca la DNA poate sa fie Daniel Morar in continuare, insa la Parchetul General doamna Laura Codruta Kovesi nu mai poate fi sustinuta din cauza avizului negativ al CSM, a mai explicat consultantul politic.

Sursa: stiripesurse.ro