Duminica, de Florii, valorile termice ajung la 20 de grade Celsius, in timp ce ploile scad in intensitate, a declarat pentru AGERPRES, Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu la Administrația Nationala de Meteorologie. Este prognozata o ameliorare a vremii, valorile termice urmand sa creasca usor, dar vor fi normale pentru aceasta perioada din calendar.
In Duminica Floriilor vremea este predominant frumoasa, iar valorile termice marcheaza o crestere usoara si sunt apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul este variabil si mai mult senin in cursul noptii. Vantul sufla slab pana la moderat.
- Asteptam o ameliorare a vremii, la nivelul precipitatiilor, iar valorile termice in usoara crestere se mentin normale pentru aceasta perioada. Sunt unele innorari in cursul zilei si ploua sub forma de aversa, local in regiunile centrale si sudice si izolat in rest. In zona montana precipitatiile sunt mixte, vantul continua sa aiba intensificari cu peste 70 - 80 km/h, iar ziua si in restul teritoriului, cu viteze mai mari in Moldova si Dobrogea, unde depaseste temporar 55 km/h. Maximele sunt cuprinse intre 8 si 17 grade Celsius, iar minimele intre -4 grade Celsius, in zona Carpatilor Orientali, si 6 grade Celsius, pe litoral. In cursul noptii de sambata spre duminica se produce bruma pe arii extinse in Maramures, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei si, izolat, in rest, a subliniat Mirela Polifronie.
Pentru zona Capitalei, prognoza ANM arata ca valorile termice sunt in usoara crestere fata de ziua anterioara, dar se situeaza in continuare sub cele normale pentru aceasta data. Cerul este variabil, cu innorari in cursul zilei, cu conditii slabe de averse si descarcari electrice, vant slab pana la moderat. Temperatura maxima este de 15-16 grade, iar minima de 4-5 grade, mai scazuta in zona pre-oraseneasca, pana in jurul valorii de 2 grade Celsius. In popor exista credinta, confirmata ana de an, ca asa cum e timpul de Florii, asa va fi si de Pasti.