atitudineadincalarasi.ro informeaza: Dragulin si Iliuta merg inainte: PORT TURISTIC LA BRATUL BORCEA (Autor: Pirloaga Marian)
Proiectul Consiliului Judetean Calarasi PORT TURISTIC DE AGREMENT prinde contur.
In urma cu cateva minute, reprezentantul Consiliului Judetean, Eduard Grama, a sustinut in plenul sedintei de Consiliu Local necesitatea si oportunitatea acestui ambitios proiect.
- In ultima perioada am cautat sursele de finantare pentru realizarea acestui obiectiv intrucat bugetele celor doua entitati (Primaria municipiului Calarasi si Consiliul Judetean Calarasi) nu pot sustine sumele necesare. In urma solicitarilor Ministerului Turismului cu privire la proiectele de dezvoltare turistica la nivelul judetului nostru, Portul Turistic de Agrement se incadreaza in criteriile stabilite de minister si va putea intra in evaluarea proiectelor finantabile, a declarat reprezentantul institutiei noastre.
In prezent zona este desprinsa din filmele SF. Gunoaiele, molozul si mortaciunile sunt aruncate in padure sau pe malul apei. Este un risc sa vii aici singur pentru ca poti fi mancat de viu de catre cainii vagabonzi - spun oamenii. Pe malul apei sunt amplasate tot felul de constructii, de cotete, grajduri sau garaje. Ingradiri de tot felul care merg pana pe malul apei. Plaja Tineretului este o amintire pentru ca ea este plina de gunoaie, dejectii de animale, mortaciuni si vegetatie distrusa. Nu se poate numi plaja publica. Pescarii se aventureaza sa prinda peste in apa poluata de detergenti, dejectii sau gunoaie - care se scurg catre plaja Mare unde tinerii se imbaiaza. Fostul vicepresedinte al CJ Calarasi, Bogdan Georgescu, a fost de fapt mentorul extinderii falezei. Ideea a fost preluata si sustinuta de consilieri PSD de realizare a unui debarcader. Primarul Dragulin si presedintele CJ Vasile Iliuta vor ceva mai ambitios, anume un port turistic. Se vorbeste despre o plaja a Tineretului, si o altfel de intrare in municipiu, o intrare care sa atraga pe calaraseni si nu sa-i respinga. Chiar daca zona este pazita de o firma de paza, in padure sunt aruncate zilnic camioane de moloz, de gunoaie de peste tot. Acesta distruge vegetatia si ofera un disconfort celor care cauta sa isi aduca aminte de vremurile de acum 40 ani cand orasul se bucura de o oaza de verdeata , de o padure curata in care puteai sa respiri aer curat. Parerea unor calaraseni gasiti la fata locului despre intentia primarului si a Consiliului judetean este catre o apreciere totala si pozitiva a eforturilor de reabilitare a zonei. Si politicienii din partide vor sa sustina acest proiect, util comunitatii si nu numai.

Sursa: atitudineadincalarasi.ro