Ieri citeam un articol despre faptul ca oamenii buni se imbolnavesc de cancer, pentru ca nu se concentreaza asupra lor, ci isi propun sa ajute pe toata lumea.
Astazi a murit colega noastra de breasla, Simona Catrina-Roman in varsta de 49 de ani, care a luptat cu o boala nemiloasa, cancerul, si nu l-a invins.
Ma asteptam ca Simona Catrina sa scape, sa invinga boala. Am fost colege cu multi ani in urma la ziarul National, la sectia Monden condusa de Miron Manega.
Anul trecut, Simona Catrina a fost diagnosticata cu cancer mamar in stadiul IV.
Ingerii sa fie cu tine, Simona Catrina-Roman!
Numai de-a naibii am sa traiesc, am sa inot prin Iad si am sa ies la suprafata, am sa ma trezesc din orice coma, am sa indur orice. Am sa arat ca Dumnezeu e mai puternic decat o satana deplorabila, care, fiindca se simte o leguma, ataca murdar. Tipic, astfel si-a anuntat jurnalista cititorii ca a fost diagnosticata cu cancer mamar, intr-un text publicat pe revistatango.ro.
Simona Catrina era din Buzau. A terminat Liceul Mihai Eminescu din localitate, iar mai apoi a absolvit Facultatea de Filologie, sectia Romana-Araba, la Universitatea din Bucuresti. Era casatorita cu Doru Roman. Acesta a fost cel care a anunțat disparitia Simonei Catrina.
Nu stiu cum sa va spun asta. Nici nu v-as fi spus daca ingerul pe care l-am avut langa mine nu ar fi fost Simona cea atat de iubita de toata lumea care a zambit macar o data la articolele ei poznase. Daca ar fi putut sa anunte chiar ea, ar fi facut-o, cu siguranta, in stilu-i propriu, prin care sa ne smulga un ultim zambet in loc sa o plangem.
23 martie 2017, ora 00.50. Ziua si ora la care zambetul a inghetat pentru noi. Ziua si ora la care Simona Catrina-Roman a plecat dintre noi.