Daca in majoritatea cazurilor, femeile sunt cele care aleg destinatiile de vacanta in cuplu, in perioada 1-8 martie rolurile se schimba, iar domnii vin neinsotiti in agentiile de turism pentru a achiziționa un sejur in locuri precum Grecia, Spania sau Turcia, pe care sa-l daruiasca doamnelor din viata lor.
O vacanta facuta cadou in aceasta perioada sotiei sau iubitei, costa intre 200 si 400 euro de persoana.
Potrivit datelor furnizate de Christian Tour â€" cea mai mare agenÈ›ie de turism din Romania, aproximativ 80% dintre vacantele achizitionate in luna martie sunt daruite cu ocazia zilei de 8 martie, si numai 20% dintre ele pentru 1 martie. De altfel, majoritatea turistilor rezerva un sejur cu o saptamana inainte de Martisor, iar pentru Ziua Femeii, vacanta este aleasa in perioada 1-8 martie.
Daca, de obicei, femeile sunt cele care aleg vacanta in familie sau in cuplu, aceasta perioada este printre putinele din an in care barbatii vin singuri in agentie si adeseori ne cer vouchere personalizate pentru a le face cadou de 1 sau 8 martie. Ei profita, asadar, de acest moment, pentru a impusca doi iepuri dintr-o lovitura: cumpara si una dintre vacanțele familiei si, in acelasi timp, daruiesc si un cadou frumos mamei, sotiei sau iubitei, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.
Chiar daca majoritatea vacantelor sunt cumparate in prima parte a lunii martie, perioadele de calatorie variaza in functie de tipul de sejur ales, insa in cea mai mare parte vorbim de vacanțe pentru vara in destinatii calde precum Grecia, Turcia, Spania sau Bulgaria. O alta categorie sunt city break-urile in orasele europene, unde se pleaca, de regula, fie in aprilie-mai, fie in septembrie-octombrie.
Din datele furnizate de Christian Tour mai reiese ca alegerea acestor cadouri difera in functie de varsta, in primul rand. Barbatii sub 30 ani cumpara, de obicei, city break-uri sau mici escapade estivale in destinații romantice (Santorini, Zakynthos, Gran Canaria sau Paris, Veneția ori Londra) ori vacante cu gasca in zone accesibile (precum Lefkada, Thassos sau Halkidiki).
Barbatii cu familie/copii (categoria 30-45 ani) opteaza, de regula, pentru destinatii de vara (Tenerife, Antalya, Creta, Rhodos, Mallorca), iar cei trecuti de 55 de ani aleg vacanțe cadou in destinatii devenite deja celebre pentru aceasta categorie de varsta, in extrasezon (aprilie-mai sau octombrie-noiembrie), in locuri precum Costa Brava, Sicilia, Toscana sau Costa del Sol.
O categorie din ce in ce mai importanta de romani care fac cadou vacantțe de Martisor sau Ziua Femeii, sunt barbatii care lucreaza in strainatate (varste intre 30 si 50 ani), care le daruiesc mamelor, ramase in tara, sejururi de relaxare in diverse destinatii specifice Senior Voyage, sau in Grecia, Bulgaria ori Romania (pe litoral sau in statiunile balneare).
Bugetul alocat unei astfel de vacanțe-cadou variaza intre 200 - 400 de euro/persoana, in functie de perioada si destinația aleasa, dar si de numarul de nopti sau de serviciile optionale incluse in pachet.

In 2017, Christian Tour implineste 20 de ani

Christian Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania, impreuna cu toate companiile din grupul sau, a inregistrat in anul 2015 o cifra de afaceri de peste 70 de milioane de euro, cifra care o claseaza pe primul loc in topul agenyiilor de turism din Romania.
Cu o istorie de aproape 20 ani in piata de turism autohton, Christian Tour detine in acest moment 31 de agentii proprii in toata Romania, plus patru filiale in Ungaria, Polonia, Serbia si Republica Moldova, ramanand in continuare cel mai mare turoperator pe vacante de tip charter din Romania si lider de piata pentru numarul de turisti care au ales sa calatoreasca cu acesta.