Gheorghe Piperea solicita demisia celor 3 sefi de Parchete si a membrilor CSM
In urma deciziei Curtii Constitutionale, care a admis existenta unui conflict de natura constitutionala dintre puterea legislativa si puterea judecatoreasca pe ancheta OUG 13, celebrul avocat Gheorghe Piperea solicita demisia celor vinovati (atat din justitie cat si din politica), pentru situatia in care s-a ajuns in prezent. Gheorghe Piperea a publicat pe pe contul sau de Facebook urmatorul text:
- Asadar, CCR a admis o sesizare privind conflictul juridic de natura constitutionala dintre puterea legisaltiva si puterea judecatoreasca, stabilind ca DNA nu avea dreptul sa ancheteze modul in care se elaboreaza un act normativ. In urma cu doua saptamani, aceeasi CCR respinsese o sesizare similara, formulata de presedinte si de CSM, considerand ca guvernul avea dreptul sa emita ordonante de urgenta. Nu am nicio lauda la adresa d-nului Tariceanu. Dimpotriva, dupa ce s-a bucurat de raul debitorilor la banci cu credite in CHF nu am decat critici in ce-l priveste, si sentimente nu prea pozitive. Nu are niciun merit pentru aceasta victorie, asa ca sa nu se bucure. De asemenea, continui sa cred ca nu se poate modifica, prin ordonanta de urgenta, o lege de atat de mare importanta asa cum este Codul penal.
Cred ca, in conditiile actuale, este legitim sa cerem demisia tuturor celor3 sefi de Parchete care, cu elan politico-revolutionar, au adus atingere principiului separatiei puterilor in stat, reglementat de art.1 alin.4 din Constitutie, intervenind in procesul legislativ si anchetand chestiuni ce tin de puterea legislativa (continutul unui act normativ poate fi stabilit definitiv doar de Parlament) sau de competenta CCR (caracterul urgent sau ne-urgent al unei reglementari nu se poate stabili de judecator sau de procuror, ci de CCR). Tot astfel, pentru ca s-au lasat dusi de acelasi elan politico-revolutionar al acestor luni, este legitim sa ne asteptam la demisia membrilor CSM, mai precis a acelora care au fost alesi sa reprezinte judecatorii si procurorii si nu pentru a decide cum sa arate o lege. Exceptia o reprezinta d-na Baltag, singura care s-a opus la demersurile hei-rup-iste ale puterii judecatoresti din ultima vreme. Altfel, cetatenii vor avea convingerea ca traiesc intr-o republica a procurorilor, si nu intr-o republica parlamentara. Nu am nicio lauda pentru cei din PSD. Au generat si au gestionat rau aceasta criza. Si in randurile lor ar trebui sa curga cu demisii pentru blocarea tarii in acest cerc vicios pentru mai mult de o luna de zile. Sper, pentru binele nostru, al tuturor, ca toti politicienii, actuali sau viitori, sa ia aminte la ceea ce se intampla si sa nu mai repete nici derapajele psd-iste, nici excesul de zel al actualei opozitii. Si, in plus, sper ca actuala opozitie sa isi fixeze naibii odata un azimut. Ca in ritmul actual nu se intrevede o erodare a electoratului PSD, ci dimpotriva.