Mai mult de 85% dintre romanii care au cumparat vacanțe de la Targul de Turism desfasurat intre 16 si 19 februarie la Romexpo au preferat sejururi pentru la vara in strainatate si doar 15% au ales pachete tailor made de tip city-break sau alte tipuri de vacante, potrivit informatiilor Christian Tour.
Cele mai cautate au fost sejururile Early Booking pentru destinatii din Grecia, Turcia sau Spania.
Majoritatea celor care au cumparat un pachet turistic de la agentie la acest targ au ales vacantele de vara (sejururi la mare sau circuite), fiind stimulati de reducerile de pana la 50% disponibile prin programele de Early Booking.
Majoritatea romanilor aloca cea mai mare parte a bugetului anual de vacanta, pentru un singur sejur pe an, vara, in vacanta copiilor, orientandu-se de cele mai multe ori catre destinatii usor accesibile sau conectate prin curse charter. Din acest motiv, continua sa fie alese destinatii celebre din Grecia, Turcia sau Bulgaria, insa remarcam un apetit sporit in acest sezon si pentru destinatiile din Spania (Mallorca, Tenerife sau Gran Canaria) pe care am organizat curse charter suplimentare, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.