Realitatea.net informeaza:
Presedintele tarii, Klaus Johannis, prezent la mitingul din seara asta: Am venit aici ca sa-mi arat indignarea. O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia din Romania, vrea sa slabeasca statul de drept. Asa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil sa se schimbe legislatia si sute de politicieni certati cu legea sa se gaseasca iar cu dosarele curate si sa continue faradelegile. Romanii sunt, pe buna dreptate, indignati, a declarat Iohannis.
In Bucuresti protestul a inceput putin dupa ora 17:00.
Acum multi ani nu existau politicieni anchetati sau condamnati. Daca erai un amarat mort de foame care fura o paine, riscai ani de puscarie. Daca erai parlamentar si furai organizat un hotel, o fabrica sau primeai un million de dolari mita, riscul era aproape 0. Suntem, dupa niste ani de greoaie evolutie, inpunctual in care ne putem intoarce in timp. Evolutia nu e garantata, ea poate fi stearsa cu o simpla ordonanta de urgenta semnata de cateva marionete ale unor partide si grupuri organizate ajunse la putere.
Toata munca unor procurori, judecatori, ONG-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor, se arata in anuntul postat pe Facebook.
Pastram ca revendicare demisia ministrului Justitiei si a sefiilor partidelor guvernamentale PSD si ALDE. Declaratiile lor sunt clare si ele conteaza - chiar daca nu vor incerca sa o faca azi. De asemenea, ar trebui sa cerem demisia ministrului Sanatatii, pentru anularea reformelor din domeniul pe care il administreaza. Demisia sefului CNA pentru lipsa de reactie la manipulari care devin din ce in ce mai agresive, si pentru subordonarea politica. Nu-l uitam pe Ciorbea, au scris organizatorii pe pagina evenimentului.