Revista Magazin informeaza: OZN-uri urmarite de NORAD (Autor: DAN.D: FARCAS)
Pe 25 iunie 2016 la Alien Cosmic Expo in Brantford Ontario, Canada, a avut loc o reuniune nationala canadiana pentru cautarea adevarului privind OZN-urile si extraterestrii, considerata cel mai important eveniment de acest gen din acest an. Intre expertii participanti s-au numarat: Paul Hellyer, fost ministru al apararii in Canada, ca si autori si investigatori OZN cum ar fi: Richard Dolan, Steve Bassett, Nick Pope, Grant Cameron, Stanton Friedman, ori Travis Walton. La intrunire a participat si Victor Viggiani, director la Zland Communications, un serviciu independent de stiri, dedicat compilarii, distribuirii si analizei informatiilor privind implicatiile geopolitice si de securitate nationala ale dezvaluirii prezentei extraterestre pe Pamant, confruntata cu specia umana. Cu aceasta ocazie, Viggiani a facut publice mai multe documente secrete din arhiva NORAD prin care a adus inca o dovada ca rapoartele privind fenomenele aeriene neidentificate au fost discutate, analizate, evaluate si secretizate la cele mai inalte niveluri civile si militare. Roger Marsh, directorul de comunicatii al asociatiei ufologice MUFON, preciza ca documentele in cauza fusesera eliberate lui Viggiani pe baza legii accesului la informatii din Canada, dar aceasta actiune se pare ca nu a fost bine primita in SUA. NORAD (North American Aerospace Defense Command), pe romaneste Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala, este un sistem de control aerospatial si de avertizare aerospatiala comun si Canadei. El consta dintr-o retea de radare, avioane si nave, ca si din comanda si controlul acestui masiv sistem.

Cereri de desecretizare

Viggiani are o experienta de peste 30 de ani in anchetarea rapoartelor privind observatii OZN, jurnalism academic si de radio, cu un accent special asupra fenomenului OZN si extraterestrilor. El a activat in mass-media in Sydney si Brisbane, Australia, in Washington DC, la Clubul National de Presa, la programe ale televiziune de stiri CBC si CTV Toronto, ca si la Universitatea din Toronto. Viggiani facuse o cerere de a se desecretiza - in baza legii accesului la informatii - documentele referitoare la OZN-urile urmarite sau interceptate de NORAD. Desigur, nimeni de la NORAD nu vorbeste de OZN-uri. In loc de obiecte neidentificate ei folosesc termeni cum ar fi: trasee de interes sau trasee necunoscute. Prin urmare, cererea lui Viggiani a fost formulata folosind acesti termeni. Ca raspuns, el a primit o scrisoare de la centrul de operatii NORAD. Aceasta preciza ca solicitarile de informatii cu privire la traseele necunoscute nu pot fi eliberate din cauza caracterului lor sensibil, din ratiuni de securitate nationala. S-a spus ca a fost luata in considerare exceptia 15 afacerile internationale si apararea care protejeaza informatiile de securitate nationala, de aparare nationala si de politica externa. Desecretizarea oricaror detalii privind rapoartele de trasee neidentificate si trasee de interes ar afecta apararea nationala a SUA si Canadei, iar dezvaluirea improprie sau neautorizata a acestor informatii reprezinta o incalcare a legii securitatii informatiilor. In raspuns se mai arata ca aceste rapoarte contin date de aparare nationala care pot intra sub incidenta legilor de spionaj ale SUA:
- Legea interzice transmiterea sau dezvaluirea, pe orice cale, catre o persoana neautorizata, a oricaror informatii, continute in orice inregistrare, privind un raport de traseu neidentificat.Tabelul traseelor de interes are clasificarea doar pentru uz oficial; el trebuie controlat, stocat, manuit, transmis, distribuit si eliminat doar in concordanta cu politica Departamentului Apararii si nu poate fi pus la dispozitia publicului, mediei, sau altor persoane care nu au o autorizare valida tip obligatoriu sa cunoasca, inainte de autorizarea prealabila a unui oficial NORAD. In acest caz se aplica de asemenea exceptia 15.
- Cu toate acestea - continua scrisoarea - comandantul NORAD a aprobat eliberarea urmatoarei informatii referitoare la traseele de interes si traseele necunoscute: media anuala in ultimii 5 ani a fost de 1.800 de trasee de interes si 75 de interceptari.
O interceptare inseamna ca piloti de avioane de vanatoare sunt ridicati si reusesc sa se apropie suficient pentru a stabili nu numai un contact vizual cu OZN-ul, dar si sa obtina blocarea tintei pe radarul de bord. Asa ceva s-a petrecut deci de circa 75 de ori, in fiecare din ultimii ani, in zona controlata de NORAD. Desigur, in aceste intalniri nu trebuie sa suspectam in primul rand nave extraterestre, dar cifra reprezinta un argument suficient pentru a ne gandi serios ca ar putea fi si asa ceva. Si - precum sublinia un comentator carcotas - acesta este doar numarul de traseele de interes pe care functionarii NORAD au fost dispusi sa il dezvaluie. Numarul real ar putea fi mult mai mare. Pe langa aceasta scrisoare, Viggiani a primit, de asemenea, si un document de 6 pagini ca un exemplu de traseu de interes. Documentul este un raport de stare NORAD, care utilizeaza o abordare pe rubrici de completat, in masura in care detaliile respective sunt disponibile pentru a fi raportate. Intr-o zona a acestui document se arata o interceptare ordonata pentru trei obiecte vazute pe radar. Dar pe foile desecretizate unele dintre linii sunt redactate sau blocate complet, astfel incat anumite date nu pot fi vazute. Roger Marsh l-a vizitat pe Viggiani in casa lui din Toronto si au discutat acest aspect. Viggiani a spus ca documentul primit este special si foarte revelator, dar lasa in acelasi timp, deocamdata, o serie de intrebari fara raspuns. Dupa cum sublinia Viggiani:
- Lipsesc in mod evident informatiile care sa ne spuna ce anume au vazut cei in cauza cand au facut interceptarea.
In fata unei audiente de peste 350 de persoane, Viggiani a citat demonstrativ din documentul NORAD pasajul care spune ca orice distribuire a acestui tip de informatii ameninta securitatea nationala, pe langa faptul ca incalca legea spionajului din Statele Unite ale Americii. Apoi el a impartit, sfidator, catre membrii presei care au participat la reuniunea OZN, copii dupa un numar de 11 documente NORAD, care se aflau in posesia sa, insumand 15 pagini. Iar dupa ce a mai afirmat ca fusese amenintat cu punerea sub acuzare, in cazul in care va face publice documentele in cauza, a adaugat ca-si asuma acest risc:
- Va distribui aici aceste documente si provoc guvernul SUA sa ma dea in judecata, a spus el in mijlocul aplauzelor celor prezenti.

Contacte cu vehicule spatiale?

Viggiani a continuat:
- Am, de asemenea, documente referitoare la OZN-uri care au fost gasite de RCMP politia nationala canadiana. Am si un raport de control al traficului aerian care face referire la dl Hellyer. El indica faptul ca doua avioane CF-18 au urmarit 3 OZN-uri, in 2001, la baza militara aeriana Comox, la 35.000 de picioare (10.660 metri) altitudine si au realizat un contact cu aceste OZN-uri.
Un alt document, din 14 noiembrie, 2008, face referire la descoperirea unui fragment de metal care a facut probabil parte dintr-un vehicul care a calatorit in spatiul cosmic. Fragmentul a fost gasit de catre un pilot anonim din zona localitatii Wollaston Lake, provincia Saskatchewan, si a fost predat la Consiliul National de Cercetare din Ottawa. Paul Hellyer, la care Viggiani facea trimiterea mai sus, a fost ministrul apararii al Canadei, in 1963-1967, are acum 93 de ani si a devenit de vreo 10 ani un partizan important al dezvaluirii OZN. El a declarat, intre altele:
- Intr-unul dintre cazuri, in timpul razboiului rece, in 1961, au existat aproximativ 50 de OZN-uri zburand in formatie, spre sud, venind din Rusia, dupa ce trecusera peste Europa. Comandantul suprem aliat a fost foarte preocupat si era gata sa apese butonul de panica atunci cand OZN-urile s-au intors si au luat-o peste Polul Nord. S-a investigat timp de 3 ani. S-a ajuns, cu o certitudine absoluta, la concluzia ca cel putin 4 specii diferite au vizitat aceasta planeta, de-a lungul a mii de ani. A fost mult mai multa activitate in ultimele decenii, mai ales de cand am inventat bomba atomica. Ei sunt foarte preocupati de faptul ca am putea sa o folosim din nou. Aceasta ne-ar afecta nu numai pe noi, ci si pe alti oameni din Cosmos pentru ca intregul Cosmos se gaseste intr-o unitate. Pe ei ii infricoseaza foarte mult ca am putea folosi din nou armele atomice; acest lucru ar fi foarte rau atat pentru noi, cat si, de asemenea, pentru ei.