AmosNews: Victoria va fi a noastra (Autor: Octavian STIREANU)
Justitia romana a mai scris inca o pagina de rusine in fata istoriei. Dupa condamnarea lui Adrian Nastase, a urmat miercuri, condamnarea lui Adrian Severin. Doua dintre mintile sclipitoare ale stiintei Dreptului si, deopotriva, ale politicii de inalt nivel au devenit victimele emblematice ale unei campanii mai largi de distrugere lenta, dar sistematica, a elitelor romanesti, in orice domeniu s-ar afirma ele - politica, economie, medicina, fotbal, universitati si, mai recent, BNR si Biserica. Similitudinea cu ce s-a petrecut in anii 50, cu acel tribunal al poporului care a infundat puscariile cu elitele vechiului regim este evidenta ca scop si ca metoda. Nu mai amintesc acum de condamnarea lui Nastase, fara probe directe sau indirecte, ci doar pentru a fi dat un exemplu societatii, cum motivau judecatorii acea sentinta aiuritoare. Amintesc insa ca Adrian Severin a fost condamnat pentru ca a acceptat o promisiune, nu pentru ca ar fi primit vreun ban! A fost condamnat fara a face vreuna dintre faptele de care este acuzat si fara a crea vreun prejudiciu. Iar jurnalistii sub acoperire de la Sunday Times, care au pus la cale acea provocare abominabila, au facut, ulterior, obiectul unor procese penale, fiind acuzati de practici profesionale ilegale.
- Nu pot fi decat exasperat ca aud asemenea afirmatii fara nicio proba â€" ca as fi acceptat bani pentru a depune amendamente! Contractul a fost unul de consultanta, pe care l-am onorat. N-am vorbit despre depunerea amendamentelor contra cost, a spus Adrian Severin, in ultimul cuvant. Istoria nu se sfarseste aici. Romanii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastra, a mai scris el pe Facebook, inainte de a pleca spre puscarie.
De retinut ca lui Adrian Severin nu i s-a acceptat absolut nicio proba - nici desecretizarea unor documente ale SRI si nici efectuarea unor expertize tehnice in cazul inregistrarilor de la dosar. Nu s-a tinut seama nici de faptul ca este operat pentru o boala incurabila. Instanta Sistemului a ignorat, de asemenea, o decizie a CEDO potrivit careia inregistrarile facute de o persoana privata, fara a exista o aprobare de la judecatori, nu pot fi folosite ca probe in instanta. Toate aceste cereri au fost respinse. E adevarat, insa, ca pe tot timpul procesului, Severin n-a tacut, dar nici n-a turnat. A vorbit tot timpul despre facatura acestui proces pe care-l considera politic. si a mai spus ca, probabil, ar fi luat o pedeapsa cu suspendare daca ar fi incheiat o intelegere cu procurorii.
- Eu nu pot sa cooperez!, a declarat Severin in fata instantei. si pentru asta a platit cu 4 ani de libertate. Inaintea ultimului termen, Severin spunea:
- Daca aceasta suferinta l-ar privi doar pe el, le poate acorda iertare calailor in roba. Fara voia lor, fac parte deja din istoria Romaniei, iar particica aceasta de istorie ei vor sa o intineze. Am fost cel mai bun presedinte al OSCE. Am fost raportor ONU. Sunt cel mai sarac om politic din Romania. Mi-am sacrificat familia si prietenii. Nu pot sa recunosc ca Romania a trimis in cele mai importante functii un hot. In Belarus toata lumea ma stie. Am eliberat detinuti politici carora le-am aparat drepturile. Este un proces politic care va produce consecinte, a spus Severin in fata instantei care avea sa-l condamne.
In Romania, lupta impotriva coruptiei si inocularea spaimei de rusi au devenit instrumentul perfid pentru lichidarea adversarilor politici si a oricui care ar reprezenta un risc potential sau o vulnerabilitate la adresa Sistemului. Pericolul pentru acest Sistem neosecurist vine de la oamenii care nu coopereaza, care au opinii, care au atitudine, care nu merg la viza la SRI sa primeasca firman pentru diferite functii, care nu stau ca ghiocelul in fata umbrelor care detin puterea oculta in Romania.Cei care sunt lideri informali ai spatiului public, indiferent in ce domeniu activeaza, dar care au notorietate, popularitate, autoritate, care mai ales nu tac si nu toarna, trebuie eliminati.
- Aceasta nu a fost lupta dintre cinste si coruptie, ci dintre patrie si dusmanii ei. Intr-o colonie nu exista stat de drept. O batalie s-a incheiat, dar istoria nu se sfarseste aici. Romanii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastra, a scris Severin pe Facebook, inainte de apleca spre puscarie. As vrea sa retin aceste cuvinte. Sper ca vorbele lui Severin se vor adeveri candva si ca astfel de farse judiciare se vor rejudeca peste o vreme, asa cum s-au rejudecat multe alte procese din anii bolsevismului.
A fost reabilitat el Pacepa, daramite niste oameni care cu adevarat si-au servit tara in perioada critica de dupa caderea comunismului.

(Sursa: AmosNews)