Peste 173.000 de romani sufera de episoade de anemie, una dintre principalele cauze ale instalarii afectiunilor cardiace.
Lipsa de vitamine, chiar daca in prima faza nu afecteaza decat in mica masura organismul, poate anunta, in cazuri extreme, dezvoltarea unei afectiuni cardiace. Primul pas in acest sens este instalarea anemiei. Medicii specialisti atentioneaza ca numarul romanilor care se confrunta cu anemia este in continua crestere: in timp ce in 2012, aproximativ 147.000 romani prezentau semne ale bolii, in 2014 numarul acestora ajunsese la 173.138, conform unei anchete a Institutului Național de Statistica. Daca anemia ar fi tratata la timp, multe boli cardiace ar putea fi prevenite.
Lipsa de vitamine din organism poate duce la instalarea sau agravarea unei boli cardiace.
Conform unui raport emis de Organizatia Mondiala a Sanatatii, pana la 48% dintre persoanele care sufera de insuficienta cardiaca prezinta si un grad mare de devitaminizare, iar 43% dintre cei care au fost spitalizati in cazul unui atac de cord au prezentat semne ale deficienței de vitamine. La persoanele care nu primesc necesarul de vitamine exista un risc cu 41% mai mare sa faca un atac de cord sau sa necesite interventii speciale pentru tratarea bolilor inimii.
In luna noiembrie, Franco Indian, una dintre cele mai vechi companii farmaceutice din India, lanseaza in Romania gamele Dexorange si Native +, suplimentele alimentare naturale ideale pentru tratarea celor mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul atunci cand aportul de vitamine si minerale este scazut.
In decursul a 6 luni de zile, incepand cu luna decembrie, vor fi oferite gratuit peste 8.000 de produse, in valoare de 150.000 ron, catre batrani si oameni cu posibilitati financiare reduse.