Liviu Dragnea e bun de premier, nu are vreo interdictie din partea Tribunalului de a candida la o functie in stat
stiripesurse.ro informeaza: Adrian Nastase pune stampila: E bun de premier, nu are interdictie (Autor: Cristi Selaru)
Fostul premier Adrian Nastase a declarat, marti, intrebat daca liderul PSD, Liviu Dragnea, ar putea fi prim-ministru, ca acesta nu are vreo interdictie din partea Tribunalului de a candida la o functie in stat, asa cum este in cazul sau.
- Ca o chestiune de principiu, Liviu Dragnea nu are o interdictie din partea Tribunalului de a candida pentru o functie de stat. Eu, spre exemplu, daca domnul Iohannis ar dori sa ma desemneze prim-ministru, nu ar putea sa faca lucrul asta pentru ca eu am interdictie din partea instantei. Liviu Dragnea nu are o astfel de interdictie. Alain Juppe in Franta nu are o astfel de interdictie si iata ca este foarte bine in politica dupa o condamnare cu suspendare. Atunci de ce trebuie sa fim noi mai catolici decat Papa? Deci problema de principiu nu se pune, a spus Nastase, la Palatul Parlamentului.
Pe de alta parte, el a precizat ca a vazut pe drum "tot felul de panouri cu o persoana care e tehnocrat, dar e pe listele unui partid" si a concluzionat ca in Romania se poate orice. Intrebat daca, dincolo de interdictia pe care o are, i-ar placea sa fie premier, Adrian Nastase a raspuns ca nu si ca acum este tarziu pentru acest lucru.
- Eu cred ca exista un timp pentru orice lucru. Poate ca ar fi fost important pentru mine si m-as fi bucurat intr-un fel, as fi incercat sa gasesc solutii, daca in 2004 lucrurile nu ar fi mers intr-o alta directie. Dar acum cred ca este tarziu si de aceea incerc sa ofer ceea ce pot prin relatia pe care o am cu studentii, prin activitatile la Fundatia Europeana Titulescu si, sigur, in relatiile particulare, a afirmat fostul premier citat de agerpres.ro.