www.kfetele.ro informeaza: Acestea sunt cele mai comune semne de cancer colorectal, fiind deseori ignorate. Remarcarea acestor semne este cruciala pentru detectia si tratamentul timpuriu.


Crampele abdominale

Acestea reprezinta un semn atat de usor de ignorat pentru ca sunt adeseori colerale cu alte afectiuni, care nu sunt canceroase. Cu taote acestea, daca aveti crampe o perioada prelungita, si de intensitate neobisnuit de mare, nu ezitati sa va adresati doctorului.

Oboseala

Inca un semn trecut cu vederea al cancerului colorectal este oboseala. Intrucat oboseala cronica este o realitate cotidiana, nu este deloc surprinzator. Lipsa de somn si stilul de viata haotic al prezentului sunt cele mai comune cauze ce duc la oboseala.

Program neregulat de mers la toaleta

Viata moderna este in general foarte agitata. Oamenii sunt mereu pe fuga, ce le lasa foarte putin timp pentru ingrijirea personala. Acest lucru inseamna ca lumea neglijeaza regularitatea cu care merg la toaleta. Cu toate acestea, frecventa, consistenta si aparitia sunt foarte importante pentru a identifica potentiale probleme, si pot chiar indica prezenta cancerului.

Sursa