MAGAZIN: Alte intalniri inexplicabile (Autor: DAN D. FARCAS)
Saptamana trecuta am prezentat 4 intalniri OZN din cele circa 1.200 de cazuri colectate de John Timmerman, fost trezorier al Centrului de Studii OZN (Center for UFO Studies - CUFOS) infiintat de J. Allen Hynek. Cazurile au fost evocate intr-un articol scris de Michael D. Swords, profesor emerit al Institutului de Mediu, Universitatea Michigan de Vest, din Kalamazoo. Rezum mai jos alte 6 cazuri din acelasi articol.

1. Pe 23 martie 1987 seara, in orasul Concord din Carolina de Nord, o femeie a auzit un zgomot, ca al unui accident auto, venind din afara casei sale, si s-a dus la fereastra ca sa vada ce s-a intamplat. Desi partial acoperit de un copac si de ramurile sale, nu era nicio indoiala ca ceea ce vedea, parcat in curtea ei, era un disc cu cupola. Avea aproximativ doi metri in diametru. Din cupola izvora cea mai stralucitoare lumina portocalie pe care o vazuse vreodata, atat de stralucitoare incat nu se putea uita intr-acolo decat cel mult cateva clipe, fiind obligata sa-si intoarca periodic privirea pentru ca sa-si revina. De altfel, a si ramas cu dureri intermitente in ochi, care nu si-au revenit complet decat dupa doua sau trei zile. Lumina portocalie parea tangibila.
- Era atat de densa incat felinarul care lumina curtea parea doar un bec slab, iar stalpul nu se mai vedea deloc. Vecinul meu a auzit zgomotul si mi-a spus ca totul acolo jos, la casa mea, parea de culoare portocalie. Si, totul in jur parea invaluit intr-o ceata groasa de culoare portocalie.
Partea de jos a navei parea albastru-argintie, mai ales ceea ce parea a fi o rampa extinsa pana la circa 5-6 metri. Obiectul era la aproximativ 20-25 de metri de martor. Intrucat ochii ei erau iritati, martora nu a vazut cum a disparut obiectul. Nu s-au gasit urme pe sol a doua zi. Doua zile mai tarziu, ea a spus povestea nepotului ei venit in vizita. Acesta a mers in zona observatiei, avand in mana niste chei pentru poarta de la un gard despartitor, foarte aproape de locul evenimentului. Cheile i-au fost trase din mana si s-au lipit de o bara de fier, ceea ce indica un camp magnetic.
- Ce tehnologie creeaza lumina groasa, dar orbitoare, si lasa urme magnetizate? se intreba Sword in articolul sau.

Aparitii ciudate

2. Alt caz s-a petrecut in apropiere de New London, Connecticut, in primavara anului 1983. O femeie care era supraveghetoare de noapte la un spital local, isi conducea masina, mergand spre locul de munca, in jurul orei 22:00. O lumina care palpaia pe cer s-a oprit in fata ei, deasupra coroanei copacilor, si a emis un fascicul de lumina in jos, spre padure. Ea a tras pe dreapta pentru a observa mai bine ce se intampla. Brusc, lumina i s-a asezat in drum, drept in fata ei. Ea povestea:
- Lucrul cel mai straniu a fost ca nu era nicio masina pe sosea, iar acest drum este de obicei foarte frecventat. Dintr-o data, a coborat peste mine o pace; nu stiu ce a fost.
Obiectul era rotund, iar in afara de fasciculul de lumina, palpaiau in jurul sau, in cerc, lumini albastre, rosii, galbene si albe. Apoi nu-si mai amintea ce a urmat. Cand si-a revenit, se simtea confortabil in masina ei, dar motorul, luminile si radioul erau oprite. De asemenea, foarte neobisnuit pentru ea (ca o femeie care calatorea pe timp de noapte), geamurile erau coborate. Cand a vrut sa plece, la prima incercare masina s-a oprit, dar la a doua a pornit si a mers in continuare normal. Dupa cum a relatat ea:
- In acea noapte am intarziat la lucru; a fost prima data ca am intarziat in 15 de ani. Jur. Am intrat la aproximativ 23:05 si toata lumea m-a intrebat ce s-a intamplat. Am raspuns: Nimic. De ce? Iar ei au spus: Ei bine, arati foarte ciudat. Toata noaptea aceea am fost de parca mergeam pe nori.
Ce tehnologie este aceea care modifica traficul, incurca timpul sau memoria si creeaza euforie?

3. Alt caz a fost cel din Wells Township, Comitatul Bradford, Pennsylvania. Pe 27 decembrie 1967, pe la ora 21:00, doua persoane rulau intr-un camion, pe un drum laturalnic, atunci cand au zarit trei lumini la orizont. Vazand ca luminile se apropie, cei doi au oprit masina si au coborat sa vada mai bine ce se intampla. Dupa scurt timp, a devenit evident ca era un disc cu cupola. Nava se apropia deasupra drumului, la o inaltime de aproximativ 100 de metri. Cand a fost cam la un kilometru, s-a inclinat brusc, relevand in partea inferioara o serie de panouri patrate, fluorescente. Trebuie sa fi fost acolo o suta de panouri din acestea. Simultan, din toata partea de jos a OZN-ului a fulgerat o lumina care a luminat masina. In tot acest timp nu s-a auzit absolut nici un zgomot. Cei doi martori s-au intors in camionul lor si au plecat. Discul a continuat sa-i urmareasca o vreme, apoi s-a inclinat si a tasnit, plecand spre Elmira, New York. Aproximativ 20 de minute mai tarziu, parintii unuia dintre martori au avut o pana inexplicabila de curent in locuinta lor din partea de sud a oraselului Elmira.

4. Un alt caz este cel din West Seneca, New York, din august 1973, seara intre orele 22 si 23. Trei persoane se aflau in curtea lor din fata, atunci cand un zumzet scazut a indreptat atentia lor spre un obiect care plutea deasupra garajului. Semana cu o jumatate de ou, era argintiu, cu nuante stralucitoare portocalii-albastre. A inceput sa coboare lent spre acoperisul garajului; iar cand a ajuns la mai putin de doi metri, unul dintre martori a strigat:
- Opreste-te! Vei zdrobi garajul!
In acel moment, obiectul s-a oprit, a plutit un pic, iar apoi a tasnit drept in sus. Doua zile mai tarziu, unul dintre martori (de data aceasta singur) a auzit acelasi zumzet, cam la acelasi timp ca si prima oara. Ceva ce parea sa fie acelasi obiect, in forma de ou”sau disc, se deplasa de-a lungul strazii, la doar ceva mai mult de un metru deasupra pavajului si acoperind toata latimea drumului. Martorul s-a simtit obligat sa iasa din casa si sa mearga spre obiect. Pentru moment, acesta s-a oprit la capatul aleii, pornind insa mai departe atunci cand martorul mai avea doar 4 sau 5 pasi pana la el. Asa cum relatat:
- N-am simtit nici caldura, de fapt, nu am simtit, in acel moment, nimic altceva decat ca stiam ca sunt in miscare spre el.
Apoi, cainele a inceput sa latre, iar martorul si-a revenit si s-a retras. Obiectul a mai asteptat un moment, apoi s-a indepartat incet in josul strazii, apoi s-a ridicat, la un unghi de 45 de grade, si a disparut rapid.

5. Un alt incident s-a petrecut in apropiere de Tyler, Texas, pe 23 septembrie 1973. Pe la ora 5 dimineata, un sofer isi conducea camionul, pe un traseu familiar, spre locul de munca. In fata lui, un mic pui de avion parea sa zboare direct in fata unei alte masini de pe drum, provocand aproape un accident. (Martorul era foarte sigur ca a vazut un mic avion.) Aparitia a zburat apoi peste marginea drumului si a plutit deasupra copacilor, dupa care s-a transformat in ceva ca un trabuc sau un balon alungit, impodobit cu lumini.

Semnale sonore

Soferul a oprit si a iesit din camion pentru a vedea mai bine ce se petrece. Trabucul s-a departat, apoi s-a intors, cu o forma noua, rotunda mai mare decat o casa. A devenit stralucitor si a inceput sa afiseze mai multe lumini multicolore. Obiectul stationa acum peste partea de sus a unei cladiri din apropiere. El a emis apoi o succesiune de sunete extrem de joase si de puternice; totusi nimeni din casa nu s-a trezit si nici alte vehicule n-au oprit sa urmareasca ce se intampla. Apoi, intr-o mare de lumina, martorul a vazut un patrat stralucitor care parea sa coboare din obiect catre camion, cu o miscare de balansare, retragandu-se si revenind din nou. Acest lucru l-a speriat pe sofer atat de mult, incat a decis sa sara inapoi in camion. Insa, asa cum spunea:
- Am crezut ca am si sarit in el, dar cand mi-am revenit stateam in picioare, tinand cu mana usa camionului. Eram atat de nervos incat cred ca am lesinat. Cateodata cred ca lucrul acela m-a luat cu el. Am avut niste urme pe sold si urme pe umar.

6. Un alt caz, din multele inregistrate de Timmerman, s-a petrecut in oraselul Betel, din Alaska, pe 3 septembrie 1976. Dimineata devreme, martora a auzit un scancet foarte ascutit, si s-a uitat spre tundra. Acolo se deplasa in aer, aproape de sol, ceva ce parea sa fie o mica minge alba, de vreo 6-7 centimetri in diametru. Dupa un timp, obiectul s-a inclinat, astfel incat martorul a putut constata ca, dedesubt, avea un disc cu o portiune rotativa, de culoarea platinei. Obiectul a urcat, arcuit, in sus, apoi a revenit in jos, dupa care aparent a disparut in pamant. De indata ce nu a mai fost vazut, s-a oprit si sunetul.

Sursa: revistamagazin.ro