Romanii se pot testa de acum singuri pentru a afla daca au colesterolul crescut, daca sunt alergici, anemici sau intoleranti la gluten sau daca au Helicobacter pylori. Toate acestea sunt posibile, in confortul propriei case, rapid si sigur, gratie kiturilor medicale pentru autotestare Veroval, lansate in Romania de Hartmann, companie medicala din Germania, cu o experienta de peste 190 de ani.
Cele opt teste din portofoliu au rolul de a promova o atitudine proactiva in ceea ce priveste starea de sanatate si vizita la medicul specialist, pentru a identifica din timp potențtialii factori de risc. Romanii preocupati de sanatatea lor isi vor putea monitoriza regulat starea de sanatate, identificandu-si problemele de sanatate inca de la primele simptome. Testele Veroval au o acuratete medicala de peste 94% si se gasesc in farmacii incepand din luna septembrie.
In conditiile in care tot mai multi romani amana efectuarea analizelor sub pretext ca nu au timp de pierdut asteptand la coada sau nu au niciun motiv sa mearga la medic, sunt doar foarte obositi, incidenta bolilor grave este din ce in ce mai mare, desi ar putea fi prevenite daca ar fi tratate inca de la primul semn. Daca deficienta de fier poate afecta sistemul imunitar, diagnosticarea acesteia inca de la primele semne poate duce la evitarea anemiei. Acesta este doar un caz in care un test rapid si sigur ar putea impiedica instalarea unor probleme de sanatate serioase.
Compania medicala Hartmann, cu prezenta in Romania din 2003, lanseaza o gama variata de teste medicale potrivite pentru autotestare acasa. Testele Veroval sunt usor de utilizat si ofera rezultate de incredere in doar cateva minute. Acestea identifica problemele de sanatate inca de la primele semne, fara a exclude medicul specialist. Beneficiul principal al testelor Veroval este identificarea prezentei sau a absentei unei probleme de sanatate specifice, in cadrul intim al locuintei pacientului si intr-un timp scurt - de la un singur minut, pana la 30 de minute, in functie de test.
In cazul in care rezultatele testelor sunt pozitive, este recomandata vizita la medicul specialist.
Stilul de viata sanatos a devenit un trend al societatii de astazi; tot mai multe persoane incearca sa-si ofere singure solutii pentru problemele de sanatate sau apeleaza la sfaturile oferite online. Cu scopul de a raspunde nevoilor noii generatii preocupate in mod constant de starea de sanatate si a oferi suport cadrelor medicale in ingrijirea pacientilor, testele Veroval sunt usor de utilizat si ofera rezultate sigure in doar cateva minute. Rezultatele pozitive trebuie investigate mai departe impreuna cu un medic specialist.
Iata care sunt cele opt teste:
Testul de depistare a alergiilor la par de pisica, polen de iarba si acarieni se adreseaza persoanelor care prezinta simptomele tipice alergiilor (stranut, nas infundat sau ochi iritati), dar nu stiu cu exactitate la ce anume sunt alergice. Testul se face prin analiza unei picaturi de sange, iar rezultatul acestuia este gata in 30 de minute.
Testul pentru preventia afecțiunilor stomacale, care evidentiaza daca organismul este purtator al bacteriei Helicobacter pylori, se adreseaza tuturor oamenilor care isi doresc sa-si mentina sanatatea organismului sub control.
In conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii estima in anul 2014 ca jumatate din populatia globului se confrunta cu aceasta bacterie, testul Veroval este cel mai rapid si eficient mijloc prin care romanii pot afla daca sunt sau nu purtatori ai bacteriei Helicobacter pylori. Testul se face prin analiza unei picaturi de sange, iar rezultatul poate fi citit in zece minute.
Testul pentru preventia bolilor intestinale din gama Veroval se adreseaza mai ales persoanelor cu varsta de peste 45 de ani. Acest test ajuta la depistrea sangerarilor oculte din scaun, care pot semnala chiar si incipiența cancerului colorectal. Pentru acest test este nevoie de o proba de scaun. Rezultatele pot fi citite in cinci minute.
Testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol este mai ales recomandat persoanelor cu varsta de peste 35 de ani, dar si femeilor care au luat anticoncepționale pentru mai mult timp, precum si fumatorilor. Utilizand kitul pentru autotestare Colesterol se poate afla, rapid si sigur, daca nivelul colesterolului este normal sau nu, caz in care este necesara schimbarea stilului de viata si a dietei. Testul presupune prelevarea unei probe de sange, iar rezultatul este gata in trei minute.
Testul pentru confirmarea carentei de fier se adreseaza mai degraba persoanelor care prezinta simptomele tipice: oboseala frecventa, paloarea sau durerile de cap. In cazul in care testul confirma lipsa fierului din organism, specialistii recomanda vizita la medic, care va putea prescrie, pe baza rezultatului testului si a consultatiei, tratamentul potrivit. Pentru acest test este nevoie de prelevarea unei picaturi de sange, iar rezultatul poate fi citit in zece minute.
Testul pentru infectiile tractului urinar confirma prezența leucocitelor, a nitriților si a proteinelor si este recomandat persoanelor care prezinta arsuri usoare la urinare sau dureri abdominale. Aceste simptome sunt deseori confundate cu o iritatie temporara a vezicii urinare. Testul Veroval clarifica rapid si sigur daca este intr-adevar vorba despre o iritatie sau sunt semne ale substantelor asociate tipic cu o infectie. Testul necesita o proba de urina, iar rezultatele sunt gata intr-un minut.
Testul pentru depistarea intolerantei la gluten este de interes celor care prezinta tulburari gastrointestinale frecvente (balonare, diaree), fara o cauza evidenta. Testul Veroval ajuta la asocierea acestora cu intoleranța la gluten. Daca, insa, testul este negativ, este importanta investigarea altor posibile cauze, intrucat aparitia constanta a disconfortului poate semnala probleme mai grave. Testul se face printr-o proba de sange, rezultatul fiind gata in zece minute.
Testul de fertilitate masculina este un instrument eficient pentru cuplurile care incearca sa conceapa un copil si se confrunta cu probleme in acest sens. Testul Veroval evidentiaza daca lichidul seminal contine suficienti spermatozoizi pentru conceptie. Acest test necesita o mostra de sperma, iar durata de testare este de sapte minute.