AmosNews: Gura pacatosului (Autor: Octavian STIREANU)
Gabriel Oprea este un pacatos. Mai mult decat atat, e un inculpat. E dusman al societatii civile din garnizoane - aceea care, la consemn, se aduna in Piata Universitatii cu pancarte gata pictate. E un arogant. Un umflat de grade si gradatii obtinute prin tradari de partide, manevre de culise si opulenta de tot felul. Peste toate, Oprea e deja condamnat la ceva care poate fi la fel de cumplit ca privarea de libertate, si anume condamnarea la ignoranta. Nimeni nu-l mai asculta, orice-ar spune, toti il ignora. Timp de un deceniu, societatea romaneasca a fost mutilata si imbibata de ura, frica si egoism. Nimanui nu-i mai pasa de cel de alaturi. Cu atat mai mult de unul intrat in malaxorul DNA: pericolul de contaminare paralizeaza orice urma de demnitate. Acest pacatos mai are o insusire - ca n-as spune calitate. Ani in sir s-a plimbat numai in sferele aerate ale puterii. S-a frecat de epoleti grei, vizibili, sau invizibili. A facut sluj Binomului, a defilat cu toti care stiu tot despre fiecare, a facut plecaciuni pe la ambasade si si-a mutat bobii politici dupa cum batea vantul. A reusit sa tradeze tradarea, facand naveta de la PSD la Basescu si retur. Primit de Ponta cu bratele deschise. Desigur, in numele intersului national. Pe care l-a slujit din varf de tot. De acolo de unde se vad si se afla multe.
Acum, cand a ajuns la obiele de soldat, incepe sa spuna din ce-a vazut si ce stie. Ca si Ponta. Ca si Basescu. Acestia, dupa ce s-au lovit cu capul de pragul de sus, incep sa-l vada si pe cel de jos. Acolo unde Oprea vede:
- O miscare de deznationalizare, dusa de o retea de luptatori pentru stergerea identitatii si valorilor nationale. Aceleasi cercuri, aceiasi oameni si aceleasi ONG-uri poarta un razboi de uzura cu Parlamentul, cu Biserica si cu toti cei care apara interesele nationale in Romania, spune Oprea.
- Nimic nu este intamplator, atunci cand vine vorba despre parcursul Romaniei din ultimii ani. A cazut un guvern legitim, a venit un guvern de oameni scosi din jobenul european, s-au fabricat partide si a fost distrus sistematic principiul separarii puterilor in stat. Prin acuzatii aberante s-au desfacut guverne, s-au dat jos ministri, s-au schimbat majoritati. Cine crede ca este o intamplare este naiv, mai spune fostul viceprim ministru.
Oprea este un pacatos. Dar daca, conform intelepciunii populare, graieste adevarul?