Pe pagina de Facebook a Muzeului Dunarii de Jos din Calarasi a aparut urmatorul text:
MUZEUL DUNARII DE JOS organizeaza in perioada 28 - 30 septembrie a XVI-a editie a sesiunii internationale de comunicari stiintifice CULTURA SI CIVILIZATIE LA DUNAREA DE JOS.
In Honorem Silvia Marinescu-Bilcu
In acest an manifestarea va fi dedicata uneia dintre cele mai importante personalitati ale arheologiei romanesti: Silvia Marinescu-Bilcu (80 ani) si aniversarii a 65 ani de muzeografie la Calarasi. Manifestarea isi propune sa reuneasca cercetatori ai fenomenelor arheologice ale preistoriei si istoriei clasice, oferindu-le acestora un cadru in care sa poata dezbate atat probleme specifice perioadelor respective, cat si probleme actuale ale cercetarii arheologice.
Cu aceasta ocazie va fi deschisa expozitia dedicata personalitatii lui Nita Anghelescu (arheolog, istoric, pictor), ctitorul Muzeului (1951). Expozitia este organizata in colaborare cu Muzeul Municipal Calarasi si Muzeul Judetean Ialomita.
Lucrarile sesiunii se vor desfasura pe doua sectiuni:
1. Dunarea de Jos intre Balcani si Carpati. Identitati si contacte culturale;
2. Orasele dunarene ca centre comerciale si militare: instalatii portuare, fortificatii, poduri, drumuri in lumea greco - romana.
Va fi lansat ultimul volum (XXIX) al anuarului Muzeului Dunarii de Jos, Cultura si Civilizatie la Dunarea de Jos.