Fundatia World Vision Romania are deosebita placere de a va invita la dezbaterea Accesul gratuit la servicii medicale pentru mame - un drept garantat pentru femeile din Romania, in cadrul careia vom prezenta rezultatele Studiului privind barierele intampinate de femeile si adolescentele vulnerabile din mediul rural in accesarea serviciilor de asistenta maternala si sanatate reproductiva din Romania.
Evenimentul se va desfasura luni, 26 Septembrie 2016, intre orele 9:30 - 11:30, la Institutul National de Sanatate Publica, Sala 317, din Str. Dr. Leonte Anastasievici Nr.1-3, Sector 5, Bucuresti.
Dezbaterea face parte din proiectul nostru Mame pentru viata. Viata pentru mame si are invitati speciali.
World Vision Romania, una dintre organizatiile cele mai active in mediul rural din Romania, va invita la dezbaterea Accesul gratuit la servicii medicale pentru femei - un drept garantat pentru femeile din Romania, in cadrul careia vom prezenta rezultatele Studiului privind barierele intampinate de femeile si adolescentele vulnerabile din mediul rural in accesarea serviciilor de asistenta maternala si sanatate reproductiva din Romania.
La eveniment a confirmat participarea Ministrul Sanatatii, Dl. Vlad Voiculescu.
Invitati speciali: dr. Naveen Rao, presedintele programului international Merck for Mothers, o initiativa de 500 milioane de dolari destinata reducerii mortalitatii materne si Dna Gabriele Grom -AVP Central Europe Cluster, ambasador Merck for Mothers.
Sunt respectate drepturile garantate prin lege ale femeilor gravide din Romania?
Ce bariere, comportamente si practici intampina femeile vulnerabile din mediul rural in accesarea serviciilor de asistenta pentru mame si planificare familiala
Sunt acestea legate de rata mortalitatii materno-fetale dubla fata de UE, de numarul crescut de sarcini nedorite, inclusiv la minore si de rata ingrijoratoare a avorturilor ca principala metoda de contraceptie? Exista solutii imediate?
Proiectul Mame pentru Viata. Viata pentru mame dezvolta un model integrator, inovativ de servicii de sanatate reproductiva si asistenta a gravidelor pentru 15.000 de femei si adolescente din 30 de comunitati defavorizate, cu obiectivul ca nicio mama sa nu mai moara dand viata . Proiectul este sustinut printr-un grant in valoare de 500 000 de dolari, parte a programului Merck for Mothers.