AMOSNEWS INFORMEAZA: Bilant dupa cutremurul de 6,2 grade pe scara Richter din Italia
Cel mai recent bilant al victimelor dupa cutremurul din Italia de 6,2 grade pe scara Richter este de cel putin 247 de morti, zeci de raniti si sute de persoane disparute.
Printre victime se numara foarte multi copii, iar sute de persoane au fost ranite. Peste 2.500 de oameni au ramas fara adapost, in conditiile in care localitatile Amatrice, Accumoli si Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe fata Pamantului.Printre victime sunt si 2 romani. Alti romani au fost raniti sau dati disparuti.
Ministerul Afacerilor Externe anunta, joi dimineata, decesul unui al doilea cetatean roman in urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei. De asemenea, printre raniti au fost identificate alte 2 persoane de cetatenie romana, in timp ce 8 romani sunt dati disparuti.
MAE transmite sincere condoleante familiilor celor 2 cetateni romani care si-au pierdut viata in urma acestei tragedii si acorda intreaga asistenta necesara in continuare. De asemenea, mentionam ca au mai fost identificate alte doua persoane de cetatenie romana printre raniti, care se afla internate pentru ingrijiri medicale. Echipele consulare mobile s-au deplasat la unitatile medicale unde se afla internati cei 4 cetateni romani raniti si mentin permanent legatura cu personalul specializat care ii monitorizeaza pentru informatii actualizate cu privire la evolutia starii acestora de sanatate. Totodata, mentionam faptul ca cele doua echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistentei consulare pe parcursul intregii nopti, deplasandu-se si la o tabara de sinistrati unde sunt adapostiti 10 cetateni romani.In ceea ce priveste semnalarile primite in cursul zilei de astazi privind cetatenii romani dati disparuti, mentionam ca verificarile continua, in acest moment 8 persoane aflandu-se in aceasta situatie, anunta MAE.