Rata de supravietuire cumulata pentru cancerul cervical, ovarian si de san in Romania este de doar 59,3%!
Pentru a afla cum putem lupta cu astfel de statistici ingrijoratoare, va asteptam la evenimentul de lansare a Coalitiei pentru Sanatatea Femeii, o initiativa a Fundatiei Renasterea.
Conferinta va avea loc pe 30 iunie, incepand cu orele 11:00, la Palatul Parlamentului, str. Izvor nr. 2 - 4, sector 5, Intrarea A3S2, Sala de sedinte nr. 2 a Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, Corp B2, etaj 2.
Gazdele evenimentului vor fi Doamna Mihaela Geoana, Presedintele Fundatiei Renasterea, si Domnul Corneliu Florin Buicu, Presedintele Comisiei de Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor.
Conceputa ca un parteneriat strategic intre ONG-uri, institutii ale statului si profesionisti din domeniul sanatatii, Coalitia pentru Sanatatea Femeii militeaza pentru sustinerea adecvata a sanatatii femeilor din Romania, a importantei preventiei si diagnosticarii precoce a cancerului ovarian, de col uterin si mamar.
In cadrul conferintei, vor fi prezentate rezultatele primei faze a studiului Afectiunile oncologice feminine in Romania, precum si planul de actiuni al Coalitiei pentru anul 2016.