miscareaderezistenta.ro: Dupa festinul de Paste: Ceai de plante, ghimbir si suc de lamaie contra starilor de balonare, greata, arsuri (Autoare: Magda Marincovici)
Friptura de miel frageda, drob condimentat, pasca, oua si cozonac. Este Paste si tentatia de a ne lasa in voia poftelor este mare. Mancam mai mult, cam tot ce se poate la o singura masa, adica la masa de pranz. Asa se face ca pe seara sau a doua zi, de dimneata, pot sa apara balonarea, senzatia de arsuri, chiar greata si varsaturi.
Medicii ne sfatuiesc sa nu ne aruncam din prima la medicamente, ci sa incercam cu ceaiuri neindulcite: de musetel, contra balonarii, durerilor stomacale, verde, contra constipatiei si indigestiei, de papadie, pentru imbunatatirea digestiei si eliminarea toxinelor, de soc, contra starilor de greata si crampelor abdominale.
Eficiente sunt infuziile de busuioc, iasomie, sunatoare, flori de salcam.
Ceaiul de chimen este extrem de eficient in rezolvarea problemelor digestive (constipatie, arsuri, balonare). In crize biliare, se recomanda infuzia de macese (2-3 cani pe zi), iar persoanelor cu dischinezie biliara, ceaiul de porumbar.
De asemenea, medicii ne recomanda sa bem multe lichide si sa facem miscare, tocmai pentru a facilita procesul de digestie.
Pentru calmarea crampelor abdominale si inlaturarea senzatiei de greata, eficiente sunt ghimbirul, menta si sucul de lamaie cu apa calda.
Bicarbonatul de sodiu este indicat pentru neutralizarea aciditatii si protejarea mucosei stomacului.
Evident, daca simptomele persista sau se accentueaza, trebuie sa consultati de urgenta medicul de familie.