Dr. Iuliana Avadanei, director al Centrului de Sanatate Medireflex, va recomanda remedii homeopate pentru greata.
Starea de greata poata aparea in anumite conditii. Reprezinta un disconfort digestiv, legat sau nu de alimentatie. Greata aparuta la vederea sau mirosul alimentelor: se indica Sepia CH 15 - 3 granule de doua ori pe zi. Greapa aparuta in urma unei indigestii ameliorata de voma: se indica remediul Nux Vomica CH 15 - 3 granule din doua in doua ore, pana la disparitia simptomului. Greata care nu se amelioreaza dupa voma: se indica remediul Ipeca CH 9 - 3 granule din doua in doua ore, pana la disparitia simptomului. Cand greata este ameliorata mancand se indica Ignatia Ch 15 - 3 granule de doua ori pe zi. Greata care apare dupa bautul cafelei - Coffea Ch 9, 3 granule de trei ori pe zi.
Greata aparuta in timpul sarcinii: Sepia CH 9 - 3 granule dimineata, cand apare la vederea, mirosul sau chiar gandul la alimente dimineata.
Ignatia CH 15 - 3 granule la trezire daca greata apare fondul anxietatii, hipersensibilitatii si daca este ameliorata mancand sau distragerii atentiei, spune dr. Iuliana Avadanei, director al Centrului de Sanatate Medireflex (www.medireflex.ro).