Oana Sorescu a devenit primul trainer in Tehnicile de Eliberare Emotionala EFT MR din Romania, in urma cursurilor si examinarilor care au avut loc in Brighton, Sussex, Marea Britanie, in perioada 1-3 aprilie 2016. Cursurile au fost tinute de Karl Dawson, creatorul tehnicii Matrix Reimprinting (Reprogramarea Matricei Mentale) si unul dintre cei 29 Master EFT din lume. Matrix Reimprinting este o tehnica a Psihologiei Energetice, care combina EFT cu ultimele descoperiri din fizica cuantica si din noile stiinte: epigenetica si noua biologie.
Karl Dawson, autor, trainer si inventatorul tehnicii Matrix Reimprinting sustine cursuri si conferinte peste tot in lume, alaturi de personalitati prestigioase in domeniu, precum Bruce Lipton, Dawson Church, Carol Look si multi altii.
In calitate de trainer, Karl are infiintata Academia EFT&Matrix Reimprinting (EFTMRA) pentru a face noi practicieni si trainer de EFT si Matrix Reimprinting in intreaga lume. La noi in tara, avem publicata lucrarea Reprogramarea Matricei Mentale prin tehnica Eliberarii Emotionale”, la editura Paralela 45 .
La nivel energetic, corpul este alcatuit din meridiane si centri care interactioneaza cu organele, sistemul imunitar si gindurile noastre, influentindu-ne starea de sanatate fizica si psihica.
Cu ajutorul acestor strategii, fobiile dispar in scurt timp, efectele pe termen lung ale unor traume vechi sint reduse sau eliminate complet, reactiile emotionale exagerate pot fi controlate, iar unele simptome fizice pot fi ameliorate.
Imbinind practicile medicale traditionale cu metodele medicinei si psihologiei occidentale, psihologia energetica va ajuta sa va dominati sentimentele negative, sa ginditi pozitiv, sa va exploatati la maximum potentialul si sa fiti mai eficienti in activitatile cotidiene.

Karl Dawson ne-a explicat ce inseamna EFT dar si Matrix Reimprinting

Tehnicile de Eliberare Emotionala (EFT) se bazeaza pe rezolvarea traumelor si a credintelor negative. Orice problema din viata noastra isi are sursa in evenimente petrecute anterior, in principal in timpul copilariei.
EFT cauta sa inteleaga care este problema, fie ca este o problema de cuplu, o alergie, o fobie, o boala sau o durere, ca mai apoi sa traseze legatura cu momentul care le-a declansat.
Folosind tehnicile EFT, batem aceste puncte meridian pentru a ne conecta cu
traumele declansatoare. Prin baterea meridianelor, aceste memorii isi pierd valoarea de trauma.
Asadar, cand ti le vei mai aminti, cand te uiti in urma la aceste momente, in loc sa fie traumatice, ele raman simple amintiri, iar noi ne vom raporta complet diferit la ele in viitor: in situatii similare, vom actiona diferit.
Matrix Reimprinting sau Reprogramarea Matricei Mentale
Reprogramarea Matricei Mentale isi are originile in EFT - instrumentul de autoajutorare folosit pentru a rezolva sau imbunatati orice problema emotionala sau fizica, tipar distructiv ca mod de gandire sau forma comportamentala.
Matrix Reimprinting foloseste aceleasi puncte ca si EFT, care sunt presate in acelasi mod, dar protocoalele sunt diferite. MR se bazeaza pe un numar de principii-cheie.
Primul este teoria fizicii cuantice, potrivit careia toti suntem interconectati printr-un camp energetic unificat, cunoscut ca Matricea. Cele mai dificile experiente de viata sunt pastrate sub forma de imagini in Matrice, ca Holograme Energetice ale Constiintei sau ECHO. Prin intermediul Reprogramarii Matricei Mentale putem interactiona cu aceste ECHO-uri pentru a transforma imaginile din trecut si a le inlocui cu unele pozitive. Acest lucru ne sporeste sanatatea, starea de fericire si bunastarea din prezent.
ECHO-urile noastre ne mentin starile negative, tot acest bagaj emotional pe
care-l caram de o viata si care poate avea un efect distructiv asupra fiziologiei noastre. Putem folosi MR pentru a indeparta bagajul emotional, toate aceste pareri negative, convingeri limitative, credinte care nu ne mai servesc si astfel sa ne recapatam sanatatea , bucuria si libertatea.
EFT si MR sunt tehnici ale Psihologiei Energetice care implica meridianele corpului. Diferenta este ca, in timp ce cu ajutorul EFT eliminam energia negativa din evenimentele traumatice trecute, prin intermediul MR transformam efectiv ceea ce s-a intamplat. De data asa, ECHO-ul este de fapt clientul. EFT-ul traditional considera ca amintirile sunt pastrate in sistemul minte-corp, MR le modifica in Matrice. Pentru unele personae, eliminarea energiei negative prin intermediul EFT fara inlocuirea ei cu ceva pozitiv poate crea un vid, MR are deja o imagine noua creata.
Oana Sorescu ne explica: ”Tehnica Matrix Reimprinting este usor diferita. Ca o analogie, EFT este ca privitul unui film, care inainte te deranja, dar privind acest film, raportandu-te altfel la el, acum este bine si acum ai o reactie diferita la el, mai exact Matrix este ca o piesa de teatru, literalmente traiesti amintirea.
De-a lungul timpului, traumele creeaza aceste personalitati, numite de noi ECHO, in care tinem toate aceste traume si toate credintele, precum si tot ceea ce s-a intamplat in acel moment.
Nu este un concept nou, il regasim in psihoterapie, sau in ritualurile samanice. Este un concept similar, doar modul de a rezolva problema e diferit. Pasim inapoi in memorie ca intr-o piesa de teatru, putem regiza ce se intampla. Astfel, la nivelul subconstientului, putem schimba amintirea. Luam o amintire traumatica si o transformam intr-o amintire pozitiva, cu o noua credinta pozitiva. Ne ajuta sa schimbam modul in care interactionam cu lumea, cum ne comportam si cum reactionam in diferite situatii si, desigur, ce cream si ce atragem in viitorul nostru.
De unde traiam o viata foarte stresanta, putem sa traim acum una mult mai fericita si, de asemenea, putem sa ne vindecam. Functioneaza in orice problema, fie ca este o boala, o problema de cuplu, sau o fobie. Orice lucru, unde putem gasi un eveniment declansator si caruia putem sa-i schimbam influenta pentru a ne creea un viitor pozitiv, functioneaza.
Mai multe informatii despre Tehnicile de eliberare Emotionala si Reprogramarea Matricei Mentale gasiti pe http://eft-mr.ro/