MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta semnarea, alaturi de un sindicat de banci coordonat de Banca Comerciala Romana, din care mai fac parte ING Bank, Raiffeisen Bank si BRD-Groupe Societe Generale, a unui contract de credit in valoare de 56 milioane euro. Potrivit reprezentanților companiei, 20 milioane de euro din fondurile contractate astazi sunt destinate exclusiv proiectelor de achiziții planificate pentru perioada imediat urmatoare, in vederea extinderii accelerate a operațiunilor MedLife la nivel national.
Compania va suplimenta suma de 20 milioane de euro cu minim alte 5 milioane euro, fonduri proprii, valoarea totala a bugetului de achizitii ridicandu-se la un minim de 25 milioane euro.
In acest moment ne aflam in competitie pentru toate companiile medicale din sectorul privat romanesc si nu numai, iar cu unele dintre acestea suntem deja in discutii avansate. Nu excludem nici posibilitatea unor noi finantari / aliante pentru achizitii de anvergura, aceste direcții fiind parte a strategiei de business prin care vizam sa ne consolidam poziția de lider si sa ne distantam semnificativ de locurile doi si trei de pe piata, a declarat Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.
MedLife a efectuat prima tranzacție a unui operator local in 2010, cand a cumparat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din Romania, derulata de un alt operator local de profil.
Suntem operatorul cu cea mai mare experienta in achiziții din sectorul medical privat romanesc, iar faptul ca toti actionarii companiilor preluate sunt si acum implicati in business, reprezinta o confirmare a faptului ca suntem un partener de incredere si vizam o relatie pe termen lung. Invitam medicii si fondatorii care iau in calcul sa vanda un pachet de actiuni din companiile pe care le detin in domeniul medical sa ni se alature si sa isi continue activitatea in parteneriat cu noi, a mai spus Mihai Marcu.
Aditional proiectelor de achizitie, MedLife va continua sa isi extinda operatiunile si prin proiecte de tip green field. Astfel, compania intentioneaza sa isi extinda reteaua de hyperclinici cu 2 unitati noi, dar si reteaua de spitale cu o noua unitate de mari dimensiuni, toate fiind planificate pentru orase din tara cu peste 200.000 de locuitori.
De asemenea, MedLife va continua sa investeasca in retehnologizarea unitatilor existente. In acest moment compania are in derulare achizitionarea a doua noi echipamente de RMN, un computer tomograf de 128 slice-uri si a cel putin 15 ecografe mono si pluridisciplinare de ultima generatie, valoarea totala a investitiei depasind 5 milioane de euro. Datorita investitiilor constante in echipamente de ultima generatie, dar si a numarului impresionant de aparate aflate in dotare, MedLife a devenit probabil cel mai mare operator inclusiv pe segmentul de imagistica medicala din Romania.