JURNALUL DE CALARASI: IAR VIN ALEGERILE-PODUL SI CAMPANIA! LA COMUNISTI ERA INVERS!
Povestea Podului Calarasi-Silistra a inceput inca de pe vremea lui Ceausescu. Dupa ce, in anii 90 la moda era feribotul, dupa anul 2000 a reaparut podul! Sub forma de povesti, mai ales in campaniile electorale! Acum, dupa mai multe incercari de amplasare a proiectului podului, ba la Calarasi, ba la Teleorman, s-au bagat pe piata si turcii care vor podul pe la Calarasi. Cica ar baga si bani! Europa- mai nu vrea, mai se abtine, pentru ca acest pod ar inlesni circulatia rusilor! Va prezentam in cateva secvente- povestea podului! Cu va urma!

POD PESTE DUNARE-O DECIZIE POLITICA ?!

De constructia celor doua noi poduri peste Dunare, Calarasi- Silistra si Nikopol- Turnu Magurele nu se mai aude nimic. Ideea construirii unui pod peste Dunare a fost luata in discutie la Calarasi in urma cu mai bine de doi ani, iar autoritatile spuneau, la acea data, ca prin aceasta lucrare se vor crea locuri de munca in timpul constructiei podului dar si locuri de munca la final, cand se va da in exploatare. Guvernul a aprobat semnarea unui memorandum de intelegere cu autoritatile bulgare pentru implementarea studiilor de fezabilitate privind constructia a doua noi poduri peste Dunare, respectiv Silistra-Calarasi si Nikopol-Turnu Magurele.
Iata ca si in acest an electoral podul peste Dunare este adus iar in discutie. De aceasta data de catre deputatul UNPR, Aurel Niculae care spune ca: Podul peste Dunare este un proiect serios pentru dezvoltarea Calarasiului. Daca in Parlamentul Romaniei cei 7 parlamentari calaraseni isi faceau datoria proiectul era aprobat de plenul reunit al celor doua camere. La interpelarea facuta de mine nu au fost prezenti decat doi parlamentari, Raluca Surdu si Daniel Florea. Daca era votat acest proiect era dat spre aprobare acest proiect primea finantarea prin legea Bugetului de Stat. Avand la baza memorandumul semnat de cele doua guverne Bulgar si Roman. Nu este greu de imaginat ce inseamna acest pod pentru Calarasi! Nu se poate face o investitie daca indiferent de culoarea politica nu incercam sa facem ceva!

Declaratii ale politicienilor care conduc Calarasiul

FILIPESCU: ACEST POD IL DISCUTAM DE 11 ANI, DE CÂND SUNT EU! SI O SA-L MAI DISCUTAM INCA 20 DE ANI! DECIZIA POLITICA ESTE CEA MAI IMPORTANTA!
DANIEL DRAGULIN: PODUL SILISTRA-CALARASI PRINDE CONTUR!
DAN CRISTODOR: PODUL- CU SIGURANTA SE VA REALIZA!

LA COMUNISTI ERA INVERS: INTAI FAPTELE SI PE URMA GARAGARA
Pentru ca am auzit atatea vorbe despre podul care nici macar in proiect nu este finalizat, am cautat in presa de pe vremea comunistilor sa vedem cum erau anuntate marile proiecte pana in momentul finalizarii lor. Stupoare! Le-am luat pe rand: statiunile noi de pe Litoralul Romanesc de la Neptun la Venus. Autostrada Bucuresti- Pitesti. Transfagarasanul.Despre niciunul dintre aceste obiective uriase, public nu s-a spus nimic si in presa nu s-a scris nimic pana in ziua in care obiectivele au fost date in folosinta. Deci la comunisti intai se facea lucrarea, dupa care venea gargara! Acum? Doar gargara!