Adrian Nastase a povestit, recent, cum stau lucrurile in legatura cu Anca Petrescu, arhitecta care inainte de 1989 era interfata intre Ceausescu si cele cateva sute de arhitecti care lucrau la Casa Republicii, iar dupa revolutie a intrat pe sub pielea lui Corneliu Vadim Tudor, seful PRM.
Pe Adrian Nastase il revolta faptul ca familia arhitectei ar fi mostenit drepturile asupra imaginii Palatului Parlamentului. In nota sa de pe Facebook, Adrian Nastase aminteste in treacat si despre conflitul pe care l-a avut, ca presedinte al Camerei Deputatilor, cu Anca Petrescu. Aceasta l-a dat in judecata la un moment dat, pentru lifturile exterioare de la Muzeul de Arta Contemporana. Recent, fiicele si sotul Ancai Petrescu i-au invinuit pe medicii de la spitalele de urgenta din Timisoara si Bucuresti, pentru moartea arhitectei, grav ranita intr-un accident rutier (a depasit neregulamentar, a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal cu un Logan). A fost internata la terapie intensiva si in final a decedat, la varsta de 64 de ani. Familia cere acum 4 milioane de euro despagubiri. Tantiemele de care vorbeste Adrian Nastase, pentru imaginea Palatului Parlamentului, sunt un mizilic. Printre medicii reclamati de familie este si reputatul prof. dr Mircea Beuran. Acesta a transmis magistratilor ca Anca Petrescu avea tulburari psihiatrice si nu respecta normele de igiena: pacienta Anca Petrescu (diagnosticata cu tulburari psihiatrice) a avut permanent un comportament neadecvat refuzand investigatii, recomandari medicale, respectarea unor norme de igiena (Sursa: Dosarul Judecatoriei sect.1). Diagnosticul precis al tulburarilor psihice nu a fost facut public. Dar se stie ca astfel de simptome sunt prezente la cei suferinzi de maladia Alzheimer. In faza finala, acestia sunt dependenti complet de ingrijirea din partea altei persoane, nu mai detin controlul asupra functiilor corpului, nu mai pot vorbi si devin imobilizati la pat. Rudele Ancai Petrescu nu au incredere in medicina legala din Romania si cer o expertiza medico-legala la o clinica din Occident. Cel care a formulat primul acuzatia de mal-praxis in acest caz a fost, cu cativa ani inaintea familiei, Corneliu Vadim Tudor, mai precis in octombrie 2013.
(Anca Petrescu a fost membra PRM, deputata in mandatul 2004-2008, iar dupa ce PRM a ratat intrarea in Parlament a devenit consilier parlamentar la Camera Deputatilor, pana la data decesului, 30 octombrie 2013).