realitatea.net informeaza:
Potpuriu parfumat

Folosesti poate saculeti parfumati umpluti cu diferite plante. Acestia contin uneori substante chimice care sunt daunatoare sanatatii. Poti face singura un potpuriu parfumat cu ingrediente naturale, care iti va face casa sa miroasa frumos, realizand si un element de decor in acelasi timp.
Usuca petale de flori frumos mirositoare pe hartie de ziar. Petalele sunt uscate atunci cand devin casante. Iti poti face un potpuriu parfumat cu elemente naturale la alegere:
- petale de flori (trandafir, crin, iasomie, garoafa, bujor);
- frunze de menta, salvie sau dafin;
- ramurele de lavanda, cimbru, rozmarin;
- coji de citrice (portocala, grepfrut, lamaie);
- batoane de scortisoara;
- pastai de vanilie;
- anason stelat.
Pune amestecul de plante parfumate in boluri transparente. Poti face si saculeti frumos mirositori pe care sa ii pui in sifonier. Decupeaza un cerc intr-o bucata de panza si pune in centru un pumn de plante parfumate, apoi leaga-l cu o panglica. Potpuriul tau isi va pierde in timp mirosul. Poti fie sa reinnoiesti plantele, fie sa-l stropesti cu cateva picaturi de ulei esential la alegere: lavanda, garoafa, lamaie, portocala, iasomie, cedru etc.

Portocala cu cuisoare

O portocala in care ai infipt cuisoare nu este doar un element de decor pentru Craciun. Este si un bun remediu natural de a indeparta moliile, inlocuind astfel naftalina, si iti parfumeaza casa. Lasa imaginatia sa se joace si infige cuisoare in coaja unei portocale. Fa benzi, arabescuri, stelute, litere, desene care te amuza.
Poti infige cuisoare si in alte citrice: clementine, grepfrut sau lamaie. Cu cat sunt mai multe cuisoare, cu atat fructele se vor conserva mai mult.

Recicleaza cojile de citrice

Iarna, cand caloriferele sunt calde, pune deasupra coji de portocale, lamai sau grepfruturi. Dupa ce se usuca, le poti folosi pentru un potpuriu. Cojile de citrice pot fi puse si intr-un umidificator de aer. Pune in umidificator coji de citrice sau cateva picaturi de ulei esential, iar camera ta va fi placut parfumata intr-un mod natural.