LUMEA JUSTITIEI informeaza: NITU DA CU FLIT DNA - Procurorul General ii pune la punct pe zelosii procurori ai Codrutei Kovesi, care incearca sa-l debarce din functie: Am beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege, proportional cu riscurile si responsabilitatile acestei functii. Asteptam reactia PICCJ de tragere la raspundere a procurorilor DNA care au mintit natiunea prin comunicatul din 25.01.2016 ca Procurorul General nu se numara printre persoanele care pot beneficia de echipaje de politie rutiera

Intr-un comunicat sec in care isi face cunoscuta pentru prima data pozitia vizavi de atacul DNA la adresa sa, Procurorul General al Romaniei Tiberiu Nitu ii acuza indirect pe procurorii Laurei Codruta Kovesi ca i-au inventat infractiunea de primire de foloase necuvenite de pe urma folosirii unui echipaj de politie rutiera care sa-i faciliteze deplasarea in trafic. Procurorul General tine sa precizeze ca am beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege, proportional cu riscurile si responsabilitatile acestei functii”.
Pozitia lui Tiberiu Nitu confirma practic dezvaluirile facute in premiera de Lumeajustitiei.ro referitoare la falsul din comunicatul DNA din data de 25 ianuarie 2016, in care s-a sustinut ca Procurorul General nu face parte dintre persoanele indreptatite sa beneficieze de insotirea echipajelor de politie rutiera. Articolul 223 din HG 1391/2006 explica foarte limpede ca orice ministru din Guvernul Romaniei poate beneficia de asemenea facilitati, in scopul protectiei personale, fiind evident ca procurorii DNA nu au vrut sa tina cont de faptul ca Tiberiu Nitu, ca sef al Ministerului Public, are rang de ministru.
Pentru orice om de bun simt, faptul ca un Procuror General este insotit in drumurile sale de o masina de politie rutiera este ceva absolut normal pentru securitatea acestuia, in conditiile in care Procurorul General este detinatorul unor secrete de stat de importanta deosebita si poate fi oricand tinta unui atentat sau atac daca ar fi lasat fara protectie. In niciun stat european, Procurorul General nu are voie sa umble singur de capul lui, intrucat el poate fi tinta unui atentat, nu doar cand merge la serviciu, ci si cand se afla in timpul liber.
Intr-o Romanie profund dezinformata si in care DNA a ajuns sa decida cum se face politica, manipularea parchetului anticoruptie a prins la o mare parte din populatie, care a crezut ca un Procuror General poate merge de unul singur, de parca ar fi un simplu deputat sau senator, fara sa se tina cont de complexitatea, riscurile si responsabilitatea acestei functii.
Comunicatul lui Tiberiu Nitu mai releva un lucru. Si anume ca acesta nu va demisiona in pofida iesirilor politicianiste ale Monicai Macovei, care a instigat-o pe fosta sa asistenta, ministresa Raluca Pruna, sa-l revoce pe Nitu pe motiv ca ar fi incalcat legea.
Publicam in continuare pozitia oficiala a lui Tiberiu Nitu:
Avand in vedere comentariile purtate in spatiul public referitoare la persoana mea, doresc sa precizez ca in intreaga mea cariera de magistrat, precum si in functia de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii si a normelor deontologice.
Din acest punct de vedere, vreau sa precizez ca in cadrul activitatii desfasurate in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, am beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege, proportional cu riscurile si responsabilitatile acestei functii.
Ii asigur pe toti colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toti partenerii nostri institutionali si pe toti cetatenii Romaniei ca activitatea noastra " a mea personal- nu este afectata, nu este influentata sau perturbata de demersurile judiciare desfasurate in vederea clarificarii depline a acestei situatii si, totodata, imi asum obligatia de rezerva ce imi revine in raport cu activitatea desfasurata in acest sens.
Apreciez ca este de datoria mea, in calitate de procuror general, sa ma asigur ca in aceasta perioada activitatea Ministerului Public se va desfasura in conditii normale si in parametrii eficentei consemnate in ultimul raport MCV.
Sursa: Luju.ro