Cea mai mare dintre Insulele Ionice, arie de 750 de km. patrati, Kefalonia este o oaza de peisaje spectaculoase. Situata intre Lefkada si Zakynthos si una dintre cele mai verzi insule ale Greciei, Kefalonia este acoperita de paduri de conifere, plantatii extinse de maslini si vita de vie.
Stancile sale abrupte adapostesc pesteri izolate, iar cararile inguste intersecteaza muntele trecand pe langa sate adormite, biserici si manastiri.
Se spune ca insula adaposteste mormantul lui Odiseu, faimosul erou al capodoperei lui Homer, fiind intesata de legende, mituri si situri istorice precum Citadela Venetiana din pitorescul Assos si Manastirea Sf. Gherasim. Paisajul sau accidentat da nastere catorva fenomene naturale fantastice precum Pestera Drogoratti sau lacul subteran Melissani.
Desi nu este una dintre insulele faimoase pentru petreceri, exista locatii precum capitala Argostoli, sau statiunile mai mari precum Sami, Skala, Poros debordeaza de energie, iar serile pot fi, dupa dorinta fiecaruia, pline de distractie sau de relaxare.