Guvernul transmite, printr-un comunicat transmis spre difuzare AMPress, ca Raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare dat difuzarii de Comisia Europeana este unul care recunoaste progresele inregistrate de Romania in toate domeniile evaluate. Ca atare, toate speculatiile legate de avertismentele primite sunt nejustificate. Guvernul considera ca monitorizarea ar putea fi incheiata si predata in raspunderea autoritatilor tarii noastre.
+ Acest al treilea raport anual consecutiv pozitiv dovedeste, spune Comunicatul transmis de la Palatul Victoria, caracterul durabil si sustenabil al reformei in justitie si al luptei impotriva coruptiei, fiind un indicator al masurii in care autoritatile romane si-au asumat si au indeplinit obiectivele MCV. In acest sens, consideram ca recunoasterea progreselor din raportul MCV ar putea fi subliniata mai clar prin introducerea unei perspective de finalizare a acestei monitorizari de catre Comisia Europeana.
Guvernul transmite ca este hotarat sa duca mai departe lupta anticoruptie cu armele proprii, ca si pana acum, si monitorizarea europeana nu-si mai are rostul atata vreme cat raportul saluta progresele constante facute de Romania in acest domeniu.