Realitatea.net informeaza: Rene Angelil, 73 de ani, a murit pe 14 ianuarie, la casa sa din Las Vegas, dupa o lunga si curajoasa lupta cu cancerul, a declarat un reprezentant al celor doi, conform ABC News.
In august 2014, artista a anuntat ca isi amana cariera pe termen nedefinit pentru a fi alaturi de sotul ei, care a fost diagnosticat cu cancer in 1999 (ea s-a retras si atunci din muzica). Angelil a fost operat in 2013, iar o parte din limba i-a fost indepartata, motiv pentru care capacitatea de a vorbi a fost limitata.
Cancerul oral poate aparea in orice zona a cavitatii bucale, iar numarul celor afectati de aceasta maladie este in crestere an de an.
Cancerul oral reprezinta 2-5% din totalul tumorilor maligne. Desi procentul nu este mare, boala si tratamentul pot avea un impact grav (...) acest cancer avand de cele mai multe ori caracter mutilant, explica intr-un interviu acordat ziare.com doctorul stomatolog Mihaela Radulescu.
Este mai frecvent peste 40 de ani, cu o prezenta de doua ori mai mare la sexul masculin. In ultimul timp, s-a constatat o scadere a limitei de varsta si o frecventa in continua crestere.
Cauzele acestui tip de cancer sunt complexe si multe necunoscute, un rol important avandu-l factorii favorizanti oncogeni:

- iritatii locale, traumatisme mecanice produse de dinti, resturi radiculare, obturatii si lucrari protetice necorespunzatoare;
- tutunul si alcoolul concentrat;
- absenta igienei orale;
- agenti virali cu proprietati oncologice;
- ereditatea pare a fi implicata in procesul neoplazic;
- poluarea mediului;
- stresul.